100% onafhankelijke speler in grondstoffen

Een gespecialiseerde invoerder en leverancier van hoogstaand natuurlijk en synthetisch siergrind, gekleurde granulaten en technische mineralen voor de betonindustrie, utiliteitsbouw, wegenbouw, sportinfrastructuur en landschapsontwikkeling. Dat is Ghent Aggregates in een notendop. Het bedrijf streeft naar een wezenlijke toegevoegde waarde en is als dusdanig een opkomende naam bij aannemers, in de betonindustrie, in de wegen- en waterbouw en in de architectuur.

 

“Als leverancier beschikken we over een uiterst divers gamma zand, grind en breuksteen, op basis van kleur of het technische aspect”, aldus Jonathan Kesteleyn.

Jonathan Kesteleyn, huidig CEO en reeds de vijfde generatie die actief is in de sector, kan rekenen op een rijke familiegeschiedenis. Het geslacht Kesteleyn is sinds het einde van de negentiende eeuw gespecialiseerd in de handel en productie van grondstoffen voor de betonindustrie, de overslag en logistiek van goederen en zowel maritiem transport als vervoer over de weg. “Ghent Aggregates werd opgericht in 2014, nadat ik zelf al actief was geweest in de zandindustrie en de toepassing van stortklaar beton, zowel op technisch en commercieel als op logistiek vlak. Dankzij een grondige technische kennis en onze vergunning van vervoerscommissionair kunnen we deze diensten ook aanbieden aan onze klanten. We leveren in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en zelfs tot ver daarbuiten.”

Service en kwaliteit
“Als leverancier beschikken we over een uiterst divers gamma zand, grind en breuksteen, op basis van kleur of het technische aspect. Kortom: alles wat de groeves kunnen produceren, van zeer fijn tot uiterst grof materiaal”, legt Jonathan Kesteleyn verder uit. Dankzij de ondersteuning van meer dan vijftig verschillende groeves uit Europa en daarbuiten zijn de mogelijkheden quasi eindeloos. “We garanderen een persoonlijke en zorgvuldige selectie van de materialen, telkens met oog voor continuïteit, de reserves, de kleurvastheid, maar ook rekening houdend met de kwaliteit en de normen. We weten telkens perfect welke steen we aanbieden, waarvoor hij gebruikt zal worden en welke karakteristieken en eigenschappen hij heeft. Dat garandeert dat het juiste product op de juiste plaats terechtkomt.”

Het productgamma is zeer divers en omvat zelfs de nieuwste ‘Glow in the Dark’, een synthetische luminescente grind.

Havensite
Voorts geeft Ghent Aggregates telkens advies op maat, met begrip voor de zorgen van de klant. Dat impliceert een verregaande service, ook op logistiek vlak. Die wordt dan ook volledig zelf verzorgd door het bedrijf, in samenwerking met preferentiële logistieke partners, van groeve tot productie of werflocatie, nationaal én internationaal. Sinds 2016 beschikt Ghent Aggregates ook over een site in de haven van Gent, met 7.000 m² aan opslagmogelijkheden. “Daar kunnen we producten samenstellen op maat van de klant. Dat kunnen gemengde producten zijn, op basis van kleur of op basis van verschillende kalibers”, aldus Jonathan Kesteleyn. De site in Gent Zeehaven bevindt zich vlak bij diep water, waardoor de materialen zowel via de binnenvaart als over zee kunnen worden aangevoerd.

Alternatief en innovatief aanbod
Vandaag is Ghent Aggregates een 100% onafhankelijke speler in grondstoffen, wat maakt dat het aanbod zeer uitgebreid is. Het productgamma is zeer divers en gaat van kalksteen, kwartsiet, magnetiet, marmer, lava, filterzanden, olivijn en riviergrind tot de nieuwste ‘Glow in the Dark’, een synthetische luminescente grind. “In onze online catalogus is er uiteraard meer te vinden. Deze is niet exhaustief, wat betekent dat het aanbod niet enkel beperkt blijft tot de catalogus”, voegt Jonathan Kesteleyn er nog aan toe. “We zijn immers steeds op zoek naar nieuwe producten met unieke esthetische of technische eigenschappen.”
Tekst: Stéphanie Poppe | Beeld: Ghent Aggregates