Aquafin stelt veiligheidsregels scherp

Sinds kort legt Aquafin nieuwe regels op rond het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en het afdalen in de rioleringsinfrastructuur. Ze gelden niet alleen voor eigen medewerkers, maar ook voor iedereen die werken in opdracht van het bedrijf uitvoert.

Veiligheid is bij Aquafin een absolute topprioriteit. Als ontwerper, bouwer, beheerder en exploitant van de Vlaamse bovengemeentelijke zuiveringsinfrastructuur krijgen de Aquafin-medewerkers en -contractanten in hun werkomgeving dagelijks te maken met specifieke risico’s. Om zich hiertegen te beschermen, konden ze tot voor kort zelf kiezen welk beschermingsmiddel nodig was in een bepaalde werksituatie. Met de nieuwe maatregelen wil Aquafin de stap zetten van ‘veilig’ naar ‘zo veilig mogelijk’. Daarom voerde het bedrijf een aantal voorgeschreven regels en afspraken in die het bewustzijn rond veiligheidsrisico’s activeren. Op de foto’s worden de PBM’s voor ‘standaardactiviteiten’ op of aan Aquafin-infrastructuur getoond. Deze regels gelden voor Aquafin-medewerkers, leveranciers, contractoren en iedereen die werkt in opdracht van Aquafin.

Persoonlijke beschermingsmiddelen Aquafin

Heeft u vragen op de werf? Spreek zeker de veiligheidscoördinator of werftoezichter aan. Bij twijfel: kies dan voor de veiligste optie! Leg de werken stil als ze niet veilig kunnen gebeuren. Meer informatie over de veiligheidsregels van Aquafin vindt u op https://portaal.aquafin.be/partners (met login), of neem contact met de leidend ingenieur van het studiebureau of de projectmanager van Aquafin.

PBM's Aquafin

Tekst en beeld Aquafin