De onzichtbare kracht van afwatering

Zeker wanneer er sprake is van zwaar verkeer of wegtransport vormen verholen goten een absolute aanrader. Ook Deschacht heeft dit sterk product nu aan zijn gamma toegevoegd. “Een uiterst waardevolle aanvulling voor de divisie Riolering & Afvoer”, luidt het.

Wat zijn de troeven van verholen goten?
Joeri Van Bockstal, leverancier De Bonte: “Deze nieuwe afwateringselementen bestaan uit een monoliet geheel van gewapend beton met een vlakke bovenzijde. Ze hebben een conische sleufopening die verbreedt naar onderen toe, wat een grote afvoercapaciteit garandeert. De goten verdragen een veelvuldige hoge belasting zonder na verloop van tijd te gaan vervormen. Hun sterkte maakt dat ze een goed alternatief vormen voor de gekende roostergoten. Bovendien zijn ze door hun minimalistisch design ook hoogwaardig op esthetisch vlak.”

Voor welke toepassingen zijn ze geschikt?
Filip Ausloos, divisiehoofd Riolering & Afvoer Deschacht: “We bieden meerdere types verholen goten aan, zowel qua belastingsklasse als qua diameter. Wat de dichting betreft, zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds een contactdichting waarbij twee elementen worden samengeknepen. Deze laat je toe om zettingen op te vangen. Anderzijds een rubberdichting met spie en mof. De goten zijn geschikt voor gewoon verkeer tot zwaar vervoer. Een uiterst geschikte oplossing dus voor onder meer bedrijfsterreinen, winkelcentra, stadspleinen en luchthavens.”

Zijn er bijkomende elementen nodig?
Joeri Van Bockstal: “De verholen goten vragen inderdaad nog een aantal bijkomende producten. Zo zijn er de zandvangers met doorloopprofiel, eindplaten en hijssleutels. Een van de grote voordelen van Deschacht is dat ze een complementair gamma aanbieden, zodat je bij hen voor alles terechtkan.”