Make-over voor Tweebruggen- en Ambachtsliedenstraat in Elsene

Vandaag start Beliris de herinrichtingswerken in twee straten in Elsene. De inrichting van de Tweebruggenstraat zal beter worden afgestemd op het gebruik van de bewoners en de reizigers van het station Mouterij. De Ambachtsliedenstraat transformeert tot een woonerf met mini-tuintjes. Deze werken, die deel uitmaken van het wijkcontract Scepter, zullen ongeveer 10 maanden duren.

In de Tweebruggenstraat zal de inrichting wordt gespiegeld, zodat het grootste voetpad zich voor de huizen bevindt, waar het in de zon ligt en beter zal worden benut. Verder komen er bomen, grassen en nieuwe banken. Aan beide zijden van de rijweg zullen parkeerplaatsen worden ingericht. De toegang tot het GEN-station Mouterij zal zichtbaarder worden dankzij een luifel.

De oversteekplaats aan de Graystraat zal worden aangepast om aan te sluiten op het nieuwe fiets- en wandelpad Waver-Viaduct-Scepter-Gray, dat momenteel langs de spoorweg wordt aangelegd.

In de Ambachtsliedenstraat beschikken de bewoners niet over een eigen tuin. Daarom wordt deze pittoreske straat  omgevormd tot een woonerf dat uitnodigt tot ontmoeting, spel en ontspanning. In het midden van de straat worden collectieve moestuintjes met aromatische planten en fruitboompjes.

De werken beginnen in de Ambachtsliedenstraat. In functie van de werken zal het verkeer worden omgeleid. Beide straten blijven wel toegankelijk voor wandelaars. Het budget voor deze werken is 885.000 euro.

Elsene