Nieuwe investeerder voor familiaal funderingsbedrijf

Al meer dan vijftien jaar is funderingsspecialist De Groot een belangrijke speler op de Belgische markt. Onlangs namen lokale investeerders een meerderheidsparticipatie in het familiebedrijf. Emmanuel Ertryckx neemt vanaf heden een ambassadeursrol op zich, terwijl zoon Xavier Ertryckx zijn operationele rol en een actief zitje in de raad van bestuur behoudt.
In maart 2000 zag De Groot Funderingstechnieken het levenslicht. Al snel werd in de Heirweg 103 in Laarne een terrein van 10.000 m2 aangekocht. Dat was nodig, want het bedrijf kende vanaf het prille begin een stevige groei. Onder het motto ‘Bouwen doet u het best op een stevige fundering’ werkt het anno 2017 naarstig verder. Eén ding is duidelijk: deze funderingsspecialist gaat steeds op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Oog voor kwaliteit en topservice zijn daarbij primordiaal.

 

“Emmanuel Ertryckx en zoon Xavier Ertryckx wensten continuïteit voor hun opgebouwde levenswerk, met behoud van de werkgelegenheid en inbreng van verse knowhow en kapitaal”, vertelt Francis Gevaert.

 

Continuïteit en verse knowhow
De Groot Funderingstechnieken kende een gestage groei: wat in 2000 begon met drie werknemers, is anno 2017 uitgegroeid tot een firma die meer dan vijftig mensen tewerkstelt. Jaarlijks werkt ze meer dan vierhonderd werven af. “De uitdaging was duidelijk: Emmanuel Ertryckx en zoon Xavier Ertryckx wensten continuïteit voor hun opgebouwde levenswerk, met behoud van de werkgelegenheid en inbreng van verse knowhow en kapitaal”, vertelt Francis Gevaert, managing partner van Aquis en specialist in bedrijfsovernames. “In onze discrete zoektocht naar een geschikte investeerder vonden we al vlug de juiste partijen, die de knepen van het vak kennen en referentieaandeelhouder zijn bij andere bouwbedrijven.” Dat de overnemers niet bij de pakken blijven zitten, bleek uit een recente investering. Meteen na de participatie werd immers een splinternieuwe Woltman-paalfunderingsmachine aangekocht, die vijf verschillende paalfunderingstechnieken kan uitvoeren. Het is al de vijfde paalmachine die Woltman aan De Groot funderingstechnieken levert.

 

“Onder het motto ‘Bouwen doet u het best op een stevige fundering’ gaan we steeds op zoek naar de beste oplossing voor de klant”

 

Degelijke producten van topkwaliteit
De Groot Funderingstechnieken is dé referentie voor berlinerwanden, damwanden, onderschoeiingen, secanspalenwanden, het boren van trekankers, geprefabriceerde heipalen, in de grond gevormde (trillingsvrije) palen (met gedeeltelijke uithaling van de grond of met zijdelingse wegpersing), kokerpalen en pulspalen. Ook voor kwaliteitscontroles als statische drukbelasting, trekbelasting, trillingsmetingen en ultrasoontesten is De Groot hét adres bij uitstek. “We bekijken samen met onze klanten wat de beste funderingsoplossing is voor het project in kwestie”, klinkt het enthousiast.
Tekst en beeld: Michel Wijne