Nieuwe look voor beroemde bestseller voorbode van nieuwe producten

Sinds midden september steekt de ‘Classic’, de beroemde rode cementzak van Holcim, in een nieuw kleedje. Door zijn onbetwiste bestseller een nieuwe look aan te meten, toont de gekende fabrikant en verdeler van cement aan dat het allerminst terugdeinst voor innovatie. De verrassende stijlswitch is immers een voorproefje voor een reeks veranderingen in het huidige gamma, dat binnenkort wordt uitgebreid met nieuwe producten. 

Het Classic-cement, door professionals uit de sector ook wel ‘de rode’ genoemd, beschikt over een belangrijk voordeel: zijn multifunctionaliteit. Het kan immers voor allerlei toepassingen gebruikt worden: funderingen, de fabricage van betonplaten, dekvloeren, bouwwerken uit gewapend beton …

Daarnaast wordt het gebruikt voor toepassingen zoals het optrekken van muren, het plamuren van gevels of het plaatsen van tegels. “De Classic maakt het grootste deel van onze verkoop uit, het is onze trots”, vertelt Bart Daneels, commercieel directeur Cement & Marketing bij Holcim België. “Elke dag opnieuw doen we al het mogelijke om een gamma aan te bieden dat tegemoetkomt aan de behoeften van de sector. Vandaar dat we ons cementaanbod de komende maanden verder zullen uitbreiden en de huidige cementzakken een nieuwe look zullen geven.”

Holcim

Trendy motieven en rode kleur
De nieuwe Classic-verpakking heeft een dynamische look waarin de trendy motieven en de rode kleur duidelijk naar voren komen. De zak is zowel verkrijgbaar in papier als in plastic. De gebruiksaanwijzingen voor de professional staan er duidelijk op aangegeven via eenvoudig te begrijpen pictogrammen. “Het Classic-cement kreeg onlangs een nieuwe verpakking, maar de oude cementzakken blijven op de markt tot de bestaande voorraden opgebruikt zijn. De nieuwe verpakking zal dus geleidelijk aan in de winkel te vinden zijn, zodat professionals de tijd krijgen om eraan te wennen. De andere cementzakken van het gamma zullen de komende maanden dezelfde weg afleggen”, geeft Bart Daneels aan. “Het cement in zakken blijft een belangrijke markt voor Holcim in België. Al onze producten beschikken over de nodige BENOR-certificeringen en worden gefabriceerd en verpakt in ons land. De bouwsector zou vandaag niet zijn wat hij is zonder het cement, de granulaten en het beton van Holcim, zoveel is zeker.”

Tekst en beeld: Holcim België