Rioleringsstelsels in Gres: veelzijdigheid troef

Zeker, performant en opmerkelijk veelzijdig: Gres is niet voor niets vaak de eerste keuze bij de aanleg van rioleringssystemen. Het materiaal garandeert een lange levensduur van het rioleringsstelsel en is perfect combineerbaar met moderne technieken. Wie een duurzaam, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk rioleringsstelsel wil, kan op het technisch vernuft van Steinzeug-Keramo rekenen.

Steinzeug-Keramo, Europa’s grootste fabrikant van gresbuizen, inspectieputten en hulpstukken, ontwikkelt en produceert al decennialang systeemoplossingen voor rioleringssystemen in gres. Bovendien worden zowel ontwerpers als aannemers met raad en daad bijgestaan, in het bijzonder voor speciale en uitdagende projecten. Sales engineer Pascal Aengeveld speelt hierbij een cruciale rol. Hij looft de kwalitatieve eigenschappen van het materiaal: “Gres heeft naast een excellente chemische bestendigheid nog vele andere hoogwaardige eigenschappen, die bovendien niet afnemen in de tijd. Hierdoor is het materiaal het enige rioleringsmateriaal op de markt dat niet veroudert. En niet onbelangrijk: het gaat om een natuurlijk materiaal dat onschadelijk is voor de omgeving en het milieu. Het is tevens volledig recycleerbaar, zoals het C2C-certificaat aantoont.”

Pilootstangdoorpersing DN1200
De laatste maanden is de veelzijdigheid van gres sterk tot uiting gekomen in een aantal speciale projecten, die Pascal Aengeveld zowel in de ontwerpfase als tijdens de uitvoering met succes mee in goede banen wist te leiden. Dit najaar werden DN1200-gresdoorpersbuizen geleverd voor een uitzonderlijk project in Gembloux, pal onder de E42 van Luik naar Bergen. Een primeur, volgens Aengeveld: “Voor het eerst werd deze gresdiameter gecombineerd met een pilootstangdoorpersing. Een sleufloze techniek die doorgaans enkel gebruikelijk is tot DN1000. Hako Boringen, dat de doorpersing met succes realiseerde, heeft daarom zelf de boorkop ontworpen en gebouwd. Wij zorgden voor de nodige rekennota’s en materiaalexpertise, waardoor het de toch wel zeer uitdagende job probleemloos aandurfde. Aangezien gresbuizen slechts 2 meter lang zijn en de gebruikte mantelbuizen 3 meter, werd een hydraulische trekinstallatie geïnstalleerd. Er werd ook een speciaal hijsjuk ontwikkeld om het 6 meter lange geheel veilig te kunnen transporteren naar de persput.”

RWA- en DWA-buizen
Ook de heraanleg van de riolering in de Ooidonkdreef, de toegangsweg tot het Kasteel van Ooidonk in Deinze, was voor Steinzeug-Keramo geen alledaags werk: “De bestaande DN600-leidingen in beton waren dringend aan vervanging toe. Daarbij zou een open sleuf gegraven worden, maar gezien het historische karakter van de site is het zaak om toekomstige werken zo lang mogelijk uit te stellen. Om die reden vroegen de stad en het studiebureau ons om niet enkel gresbuizen voor de rioolwaterafvoer te voorzien, maar ook voor de afvoer van het regenwater. Dat is behoorlijk uniek. Daarnaast werden beide leidingen ook nog eens boven elkaar gepositioneerd in de smalle sleuf: de DWA-leiding (DN900) ligt onderaan, en de RWA-leiding (DN600) daarboven”, legt Aengeveld uit.

Ook inspectieputten
Net zoals elk ander onderdeel in een afvalwatersysteem moeten ook inspectieputten aan steeds strenger wordende eisen voldoen. “Betrouwbare rioleringssystemen moeten over de gehele lengte zo dicht en zo corrosiebestendig mogelijk zijn. Bij de vervanging van een rioleringsstelsel in Lommel bleek het bestaande stelsel zwaar aangetast door biogeen zwavelzuur, met een persleiding als voornaamste boosdoener. Overschakelen op een corrosiebestendig en duurzaam materiaal was dan ook een logische beslissing: het volledige stelsel – buizen én putten – werd in gres uitgevoerd. Om dit allemaal in goede banen te leiden, hebben we zowel de realisatie van het ontwerp als de uitvoering van zeer nabij opgevolgd”, aldus Aengeveld.

 

Tekst: Frie Van der Planken | Beeld: Steinzeug-Keramo