Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Energie-efficiëntie en CO2-reductie met klimaatroadmap

Energie-efficiëntie en CO2-reductie met klimaatroadmap

Met de naderende deadline van 31 december 2024 worden energie-intensieve industriële bedrijven binnen de Europese CO2-emissiehandel geconfronteerd met een belangrijke verplichting: de indiening van een klimaatroadmap. Die roadmap is niet alleen essentieel voor compliance, maar biedt ook een unieke kans om de energie-efficiëntie binnen een onderneming te verankeren en bedrijfsprocessen te verduurzamen.

Arjan Missinne

Arjan Missinne
Team manager – Energy for Society

“Tijdens het opstellen van klimaatroadmaps werken we nauw samen met het management, wat leidt tot boeiende discussies en een gedeelde toekomstvisie. Deze aanpak versnelt de strategie-implementatieen draagt bij aan wereldwijde klimaatdoelen. Het resultaat? Een echte win-win.”

Buitenzicht van onderwijscomplex Mutsaard. Je ziet een terras en een groendak.
©LUCID_LOW architecten

Schoolgaan in een energie-efficiënt onderwijscomplex

Welkom in het onderwijscomplex Mutsaard in Jette. Het complex, met een kinderdagverblijf, basisschool, middelbare school en twee sporthallen, vormt en moderne, inspirerende omgeving om te leren en te spelen. Onze experts stonden in voor de engineering, waaronder stabiliteit, technieken, akoestiek, duurzaam ontwerpen, BREEAM en EPB. Het ontwerp komt van LOW architecten.

Robert Mosely

Leen Trappers
Sustainability specialist


“Op de speelplaats speelt de verbinding tussen leerlingen en natuur een belangrijke rol. Ook hier vullen educatie en een klimaatbestendig ontwerp elkaar perfect aan, met groene afsluitingen en slim ingeplante solitaire bomen, een moestuintjegroendaken en de georkestreerde afvloei van het regenwater als speelelement.”

tekening van 3 verschillende scenario's van het masterplan Luik
©Sweco

Masterplan stad Luik: verhoogde waterveerkracht en overstromings-beheer

Kan een masterplan de waterveerkracht en het overstromingsbeheer van een stad omvormen en tegelijkertijd inspelen op de behoeften van haar inwoners? Sweco presenteert het masterplan voor de publieke ruimte rond het Ourthe-kanaal in Luik. Dit project zal een blijvende impact hebben op de gemeenschap en het milieu dankzij innovatieve oplossingen en een nauwe samenwerking met verschillende belanghebbenden.

Maëlle Vandenberg

Maëlle Vandenbergh
Senior project leader – Urban Projects South


“De innovatieve oplossingen in dit project moeten de uitdagingen van klimaatveranderingen aanpakken. Door middel van een uitgebreide hydrologische diagnose hebben onze experten zwakke punten, risicogebieden, en potentiële toevluchtsoorden en uitbreidingsgebieden voor water geïdentificeerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?