Bij Sweco werken we mee aan de 60 megawatt waterstoffabriek van VoltH2 in Delfzijl (Nederland). Die zal groene waterstof produceren, waarbij de benodigde elektriciteit wordt opgewekt uit wind op zee en zonne-energie. De grootste uitdagingen liggen bij het opschalen van de technologieplatforms. Omdat de technologie relatief jong is, wordt er nog onderzoek gedaan naar de prestaties op lange termijn. Ons werk toont het potentieel van groene waterstof als belangrijke energiedrager in de energietransitie.
Bekijk de video
Luc Boonen
Senior Project Manager – Waterstof
“De meest gangbare technologiekeuzes voor elektrolyse zijn momenteel de Proton Exchange Membrane (PEM) en de Alkaline technologie. Voor de waterstofinstallatie in Delfzijl, bekijken we nog volop de best schaalbare oplossing.”
Het stadsvernieuwingsproject in Doornik is officieel ingehuldigd. Het project omvat verschillende stedelijke ontwikkelingen, waaronder het stationsplein, het Crombez park en de Rue Royale. Het richt zich op transities in mobiliteit, ecologie en groene ruimtes om het centrum te verfraaien en de stad aangenamer te maken om te wonen en te bezoeken.
Gorike Vancauteren
Senior Projectleider – Infrastructuur
“Bij de opknapbeurt van de openbare ruimte is rekening gehouden met het woon- en winkelkarakter van de wijk rond de Rue Royale. Ook de historische waarde van het stadscentrum en de belangrijke rol van deze route voor trein- en busreizigers zijn meegenomen.”
Participatie is de sleutel tot een klimaatneutraal Leuven
Als een van de 112 Europese missiesteden streeft Leuven naar een klimaatneutraal statuut tegen 2030. Daarvoor stelde het een Klimaatcontract op, met 10 leidende principes. Baanbrekend is het engagement van verschillende partners uit het Leuvense ecosysteem. Ook Sweco ondertekende het contract en geeft met zijn expertise de ambities mee vorm.
Miechel De Paep
Specialist – Klimaatadaptatie
“Sweco ondertekende het Klimaatcontract als geëngageerde partner en verleent zijn expertise om de transitie mee waar te maken.”