Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
140 lm keerwanden voor feilloze realisatie laadkades
Bij de wanden vanaf hoogte 175 cm is enkel het bovenste gedeelte van de wand 10 cm dik. Naar onderen toe verbreedt het element om de stabiliteit te kunnen garanderen.

140 lm keerwanden voor feilloze realisatie laadkades

Voor VDL Bus & Coach realiseerde Alheembouw recent in Roeselare een 8 hectare grote state of the art productiesite. Voor de productie en levering van de keerwanden, nodig voor de bouw van drie laadkades, deed Alheembouw een beroep op de expertise van CBS Beton. “In totaal werd 140 lm CLF10GS L-keerwanden met een hoogte van 175cm toegepast”, vertelt Harold Hemelaere, projectleider bij Alheembouw.

VDL Bus & Coach (1993) is de busdivisie van het Nederlandse VDL Groep en richt zich in de eerste plaats op de ontwikkeling, productie, verkoop en aftersalesservice van openbaarvervoerbussen en touringcars. In 2015 bracht VDL Bus & Coach de eerste elektrische bus op de markt. Eind oktober werd de werken opgestart van een duurzame state of the art productiesite van 8 hectare op het bedrijvenpark Krommebeek in Roeselare voor de productie van een nieuwe generatie elektrische bussen. Met het ambitieuze project bevestigt VDL Bus & Coach zijn koppositie in de overstap naar groene mobiliteit. De West-Vlaamse vestiging van de Nederlandse groep heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot dé place to be voor elektrisch vervoer.

Harold Hemelaere: “Alheembouw stond als hoofdaannemer  in voor het wind- en waterdicht bouwen van de productiehal, kantoorgebouw, showroom, NSO-magazijn en de omgevingswerken. De werken zijn intussen helemaal afgerond. De productiehal en de kantoren zijn reeds actief en in gebruik, net als de parking”

CLF10GS keerwanden zijn L-elementen voor enkelzijdige belasting met volledig glad bekiste zichtzijden.

140 lm keerwanden

Voor het maken van drie laadkades werd de expertise van CBS Beton te Wielsbeke ingeschakeld voor de productie en levering van de keerwanden. “Na het ontvangen van een overzichtelijke offerte, hebben we voor 140 lm CLF10GS L-keerwanden gekozen met een hoogte van 175cm”, specifieert Harold Hemelaere. CLF10GS keerwanden zijn L-elementen voor enkelzijdige belasting met volledig glad bekiste zichtzijden. Kenmerkend voor dit type keerwanden is dat bij alle verschillende hoogtes, de wanden een constante  bovendikte hebben van 10 cm. Zo springen de wanden er niet uit bij verschillende opgaande hoogtes en geeft dit een mooi estetisch resultaat. Vanaf een hoogte 175 cm is enkel het bovenste gedeelte van de wand 10 cm dik maar verbreedt naar onderen toe waardoor de betonwand de nodige stabiliteit garandeerd.

Voor VDL Bus & Coach realiseerde Alheembouw recent in Roeselare een 8 hectare grote state of the art productiesite.

Waardevolle samenwerking

De betrouwbaarheid en garanties die CBS Beton biedt, zijn voor Alheembouw als aannemer een grote meerwaarde. “Het was zeker niet de eerste keer dat we met CBS Beton samenwerkten. Dankzij de jarenlange samenwerking kunnen we steeds op CBS rekenen en genieten we van de beste materialen en aanbiedingen. Ook over het partnership in dit project kan ik alleen maar tevreden zijn. Er werd op de juiste datum geleverd en het stockeren on site verliep correct. Alles gebeurde mooi zoals afgesproken”, besluit Harold Hemelaere. 

Voor de productie en levering van de keerwanden, nodig voor de bouw van drie laadkades, deed Alheembouw een beroep op de expertise van CBS Beton.

Mooie uitdaging

Het project op zich was voor Alheembouw een mooie uitdaging. Alles is ingericht om op de meest efficiënte wijze elektrisch aangedreven bussen te bouwen. Dit zal gebeuren in een energieneutrale omgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘groene’ technologie. Denk onder meer aan meer natuurlijke lichtinval en minder kunstlicht (gezonder en veiliger voor werknemer), het hergebruik van regenwater, bouwen met middelzwaar beton (zorgt voor afvlakking van de opwarmings- en afkoelingscyclus in de zomer) en groendaken op de kantoren, wat leidt tot meer zuivere lucht en een verkoelend effect. Een heuse opdracht voor het bouwteam.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details