Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
55 jaar innovatie bekroond met een koninklijk bezoek
Het eigenlijke bezoek begon bij de R&D-afdeling van het bedrijf.

55 jaar innovatie bekroond met een koninklijk bezoek

5 oktober 2023 is een historische datum voor JOSKIN. Die dag verwelkomde het bedrijf koning Filip en koningin Mathilde op zijn site in Soumagne, in het kader van een officieel bezoek van het koninklijk paar aan de provincie Luik. JOSKIN beschouwt het bezoek als een enorme eer voor zichzelf en zijn personeel, maar ook als een teken van oprechte interesse in de uitdagingen waar de landbouwwereld voor staat. En uiteraard ook als een erkenning voor al het werk dat de familie Joskin, het bedrijf dat sindsdien is uitgegroeid tot een internationale groep, en alle medewerkers sinds de oprichting in 1968 hebben verricht.

Tijdens een kort rondetafelgesprek spraken de koning en koningin met Victor Joskin, zijn vrouw, zijn 3 kinderen en de uitvoerend attaché over de uitdagingen voor zowel het bedrijf als de landbouwwereld. Het koninklijk paar besteedde in het bijzonder veel aandacht aan de kwestie van de beroepsopleiding en de noodzaak om een praktisch onderwijs in bedrijven te organiseren om de meest moderne technologieën onder de knie te krijgen en leerlingen te motiveren. 

Tijdens een kort rondetafelgesprek spraken de koning en koningin met Victor Joskin, zijn vrouw, zijn 3 kinderen en de uitvoerend attaché over de uitdagingen voor zowel het bedrijf als de landbouwwereld.

Grote interesse voor technologie 

Het eigenlijke bezoek begon bij de R&D-afdeling van het bedrijf. Van het design van een elektronische printplaat tot het schrijven van de code, via het design van een ergonomische behuizing en het 3D-printen ervan, ontdekte het koninklijk aar de verschillende stadia van een ontwikkeling aan de hand van het voorbeeld van de Isobus joystick die de verschillende functies van een mengmesttank bestuurt.

Gezien de beschikbare tijd werd het bezoek vervolgens beperkt tot de zones voor de machinale bewerking, het lasersnijden van buizen, de geautomatiseerde opslag, het robotlassen, het lasersnijden van plaatwerk, het geautomatiseerde buigen, de verflijn en de assemblagelijnen, met als eindpunt de ruimte voor de finale testen voor de mengmesttanks die zijn uitgerust met verspreidingswerktuigen, het historische vlaggenschip van het merk JOSKIN.

Voor hun vertrek was het Koninklijk Paar gewoon heel blij om met het JOSKIN personeel te poseren voor een familiefoto.

Tot slot nam koning Filip plaats in de cabine van een trekker om de Isobus joystick uit te proberen die aan het begin van het bezoek werd voorgesteld. De koning kreeg snel een lesje van Marc Chapelier, de werknemer van de JOSKIN Groep die het langst in dienst is, en manipuleerde behendig de rugzuigarm en de Pendislide PRO verspreidingsboom van de X-Trem2 die aan de trekker was gekoppeld. Met een glimlach hadden de Koningin en de 400 Belgische personeelsleden van JOSKIN, bij elkaar gekomen om het Koninklijk paar toe te juichen aan het einde van hun bezoek, al snel door dat het project kan rekenen op de goedkeuring van de koning.     

De Koning was duidelijk erg geïnteresseerd in de technologie, lette goed op elk detail en stelde zijn gesprekspartners veel vragen.

Nieuwe grondverzetkipwagen
JOSKIN breidt zijn gamma grondverzetkipwagens uit met de Trans-KTP 24/54, een krachtige en veelzijdige kipwagen. Met een laadbakinhoud van 13 m³ en een toegelaten lading van 24 ton profiteert hij van de Hydro-Pendul hydraulische vering, die rijcomfort op oneffen terrein garandeert en de veiligheid tijdens wegritten met hoge snelheid verbetert.

De Trans-KTP 24/54 is de grootste dubbelassige kipwagen in het JOSKIN gamma. De laadbak van Hardox 450 staal kan een volume van 17 m³ bereiken dankzij de afdekkingsdeuren en de laadkoepel. Dankzij het smalle chassis van 700 mm kunnen brede banden worden gebruikt zonder de breedtebeperkingen van 255 cm te overschrijden. De gedwongen stuuras biedt een bredere draaihoek, terwijl de wielen met grote diameter (1,5 m) de tractie verbeteren en vrije ruimte onder de laadbak bieden: een onmisbare troef bij grondwerken.

De hydraulische vering van de dissel, aan de voorkant van het chassis, verbetert het rijcomfort. De smalle dissel met geïntegreerd trekoog vergroot de draaicirkel van de trekker zonder het stuursysteem te beschadigen.

De Trans-KTP 24/54 is uitgerust met gegalvaniseerde stalen spatborden en een hydraulische inklapbare bumper. Diverse opties zijn ook verkrijgbaar, zoals een handmatige hellingsverstelling voor het veilig lossen op oneffen terrein, dekzeilsystemen en nog veel meer.

De Trans-KTP 24/54 is een stevige kipwagen met hoge prestaties die ideaal is om zware ladingen over alle soorten terrein te vervoeren, terwijl hij geavanceerde functies biedt voor het veilig en comfortabel rijden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details