Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Aangepaste versie alternatief ‘ovonde’ ter inzage

Luchtbeeld-Visartsluis-1-©-MBZ
De ‘ovonde’ (ovale rotonde) is een van de alternatieven voor de doorstroming van het verkeer ten westen van de sluis.

Tekst | MOW Vlaanderen

Beeld | © MBZ

5 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De alternatieven die nu op tafel liggen, staan in de geactualiseerde projectonderzoeksnota. De tussentijdse onderzoeksresultaten tonen echter aan dat het alternatief ‘ovonde’ kan worden verbeterd om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Het projectteam stelde een tussennota op waarin de aanpassing van dit alternatief in detail wordt toegelicht. Iedereen kon de nota vanaf 1 tot en met 21 juni inkijken.

In het aangepaste alternatief wordt bij die ovonde een nieuwe weg voorgesteld tussen de Kustlaan en de Baron de Maerelaan langs de site Stevin.

De ‘ovonde’ (ovale rotonde) is een van de alternatieven voor de doorstroming van het verkeer ten westen van de sluis. In het aangepaste alternatief wordt bij die ovonde een nieuwe weg voorgesteld tussen de Kustlaan en de Baron de Maerelaan langs de site Stevin. “Met die aanpassing kan het doorgaand verkeer de Baron de Maerelaan makkelijker bereiken. Ook de transportzone aan Evendijk-West is daardoor beter toegankelijk”, vertelt Jan Goemaere, voorzitter van de taskforce van dit project. De verbinding met die transportzone kan nog op twee manieren worden aangelegd: via de ovonde of via een constructie ter hoogte van Zwankendamme. “Meer informatie over de aanpassingen kon iedereen lezen in de tussennota. Die lag tot en met 21 juni ter inzage voor alle geadresseerden. Wie opmerkingen heeft op wat er in de tussennota staat, kon die doorgeven aan het projectteam”, gaat Jan Goemaere verder.

Advies en opmerkingen

Het projectteam bezorgt de tussennota ook aan adviesverlenende instanties, zoals de stad Brugge en het havenbedrijf MBZ. Alle opmerkingen en adviezen worden verzameld in een overwegingsdocument. De input die het projectteam verder meeneemt, voegen ze toe aan de geactualiseerde projectonderzoeksnota. Die documenten zijn later beschikbaar op www.nieuwesluiszeebrugge.be.

Infokrant en projectzuilen

Er is nog geen keuze gemaakt over hoe het inrichtingsalternatief eruit zal zien. Daarover komt dit najaar meer duidelijkheid. Binnenkort volgt ook meer info over waar het project vandaag staat en over de status van de andere alternatieven. “In juni verspreidde het projectteam opnieuw een infokrant in de brievenbussen in Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege. Er staan dan ook weer projectzuilen in Zeebrugge. Daar zullen op bepaalde momenten enkele van onze experts aanwezig zijn om een extra woordje uitleg te geven bij de informatie”, aldus Jan Goemaere. Alle praktische informatie daarover verschijnt op de website.

Complex project 

Met het ‘complex project Nieuwe Sluis Zeebrugge’ maakt de Vlaamse overheid de haven van Zeebrugge en haar omgeving klaar voor de toekomst. Het project bestaat uit drie pijlers: een tweede toegang tot de achterhaven, een nieuwe verbindingsweg Nx die de mobiliteit verbetert en een verbeterde infrastructuur en voorzieningen die de leefbaarheid in Zeebrugge garanderen. Het project heeft een grote impact op de omgeving. Daarom wordt er sterk ingezet op samenwerking, dialoog en actuele informatie.   


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details