Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
ACO geeft afwatering een eigen gezicht
De laatste jaren heeft de toepassing van speciale designroosters een hoge vlucht genomen.

ACO geeft afwatering een eigen gezicht

Lijnafwatering is dé corebusiness van ACO wereldwijd. “Meer dan een halve eeuw zijn wij koploper op dit specifieke gebied van afwateringstechniek. Ondanks de schijnbare eenvoud van het product blijft innovatie onze grootste kracht”, klinkt het. De laatste jaren heeft de toepassing van discrete sleufafwatering en speciale design-roosters een hoge vlucht genomen. 

Urban Design

Waar traditionele roostergoten niet altijd aansluiten bij de beoogde uitstraling van een project, zorgen sleufafwatering of roosters met een bijzonder ontwerp juist voor een duidelijke signatuur. De praktische must van afwatering verandert daarmee in Urban Design en draagt bij aan de eigen identiteit van een project. 

Lijnafwatering is dé corebusiness van ACO wereldwijd.

Alles onder één dak

Urban Design goten nemen een prominente plek in het lijnafwateringsgamma van ACO. Een dermate belangrijke plek zelfs dat een productspecialist en tekenaars zich ontfermen over deze tailor made oplossingen. ACO: “Jouw idee is de basis voor ons werk. Hiermee gaan wij aan de slag. Aan alles wordt gedacht, tot in het kleinste detail. Omdat wij beschikken over een goede materiaalkennis en weten wat technisch wel en niet kan, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Integendeel, door een complete begeleiding van jouw project, van begin tot eind, ben je zeker van het eindresultaat. Wij leveren  een ’pakket op maat’ van alleen de beste kwaliteit. Daar staan wij voor.”

Freestylen met ACO

Met de Freestyle roosters biedt ACO de unieke mogelijkheid om het zichtbare oppervlak van een gietijzeren rooster vrij te ontwerpen. “Jij ontwerpt – wij zorgen voor de details” klinkt het. Op een eenvoudige manier kunnen fantasierijke ontwerpschetsen worden gerealiseerd. Het enige wat je nodig hebt is een idee. ACO kan de roosters naar wens leveren, bijvoorbeeld met een stroeve oppervlaktestructuur en sleufbreedtes van slechts 8 mm. Dus ook de veiligheid wordt niet verwaarloosd.

Urban Design goten nemen een prominente plek in het lijnafwateringsgamma van ACO.

Kostenbesparend met PowerDrain Seal in

Onder de Freestyle roosters past ACO steeds vaker de (r)evolutionaire polyesterbetonnen goot PowerDrain Seal in toe. Deze voldoet ruimschoots aan de waterdichtheidseisen van EN1433. Voor toepassingen t/m klasse D400 kan de asfalt- of klinkerverharding direct tegen de PowerDrain Seal in worden aangewerkt zoals bij een type-I goot. Er is dus geen volledige betonomhulling noodzakelijk. Dat is niet alleen op esthetisch vlak een voordeel, het is meteen een fikse besparing op de uiteindelijke kost op de installatietijd.

Maar er is meer. Want dankzij de EPDM-afdichting van de Seal in kan zand en water niet tussen de gootelementen doorsijpelen en wordt schade aan constructies en vervuiling van het grondwater voorkomen. Bovendien is het afkitten van de elementen onderling niet nodig dankzij deze Seal in-technologie. Ook dat bespaart tijd en dus geld tijdens de bouwfase.

Waar traditionele roostergoten niet altijd aansluiten bij de beoogde uitstraling van een project, zorgen sleufafwatering of roosters met een bijzonder ontwerp juist voor een duidelijke signatuur.

Meer weten?

ACO: “Wij stellen onze kennis graag ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. ACO zorgt voor de afwateringsexpertise en jij houdt de eindregie. Wil je meer weten over het beheren, opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water?”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details