Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Aertssen Logistics kiest voor zero emission transport met Nikola Tre

Aertssen Logistics kiest voor zero emission transport met Nikola Tre

Vorige week werd de Nikola Tre, een truck op waterstof, voorgesteld aan het grote publiek in Phoenix (Arizona). Aertssen Group was aanwezig op het lanceringsevenement van Nikola Corporation en plaatste meteen tien waterstoftrucks in voorbestelling. Meer nog, het familiebedrijf onderzoekt intussen hoe het zelf waterstof kan produceren via eigen windmolens en zonnepanelen.

Duurzame groei

Duurzaamheid is voor Aertssen Group een belangrijk speerpunt. Zo zijn er tal van voorbeelden in de 60-jarige bedrijfsgeschiedenis, waaronder de investering in Terra Nova Solar, het grootste zonnepark in de Benelux. De voormalige gipsberg in Zelzate werd vanaf 2011 gesaneerd en kreeg een nieuwe groene bestemming met 55.500 zonnepanelen.

Het familiebedrijf integreert duurzaamheid als belangrijk aspect in de waardenketen. Het nieuwe logistieke distributiecentrum in Verrebroek staat hierbij centraal. “We investeren op onze site in hernieuwbare energie met zonnepanelen en er is ook plaats voor een windmolen. Het kantoorgebouw van de nieuwe logistieke site is tevens het eerste kantoorgebouw op Linkeroever dat het duurzame BREEAM-attest behaalt.” Aldus Greg Aertssen, CEO van Aertssen Group.

Aertssen Group

Investeren in Nikola Tre 2023

Tijdens het lanceringsevenement van de Nikola waterstoftrucks in Phoenix, Arizona, plaatste de Aertssen Group een voorbestelling van tien stuks. Aertssen was één van de ruim 2000 genodigden uit 49 andere landen die de demorit van het 2-assige en 3-assige model vanop de eerste rij aanschouwde. Ook het Europese model, de Nikola Tre, werd voorgesteld in Phoenix. Die zal leverbaar zijn vanaf 2023.

Eigen waterstoftankstation

Aertssen Group onderzoekt intussen de mogelijkheid om zelf waterstof te produceren uit eigen windmolens en zonnepanelen en zet maximaal in op deze hernieuwbare energievormen. De bevoorrading van waterstof op de Europese markt is echter nog beperkt. In de Verenigde Staten van Amerika wordt een netwerk van 700 tankstations opgezet door Nel, een partnerbedrijf van Nikola Corporations. Aertssen Group wil echter niet wachten op de Europese markt en wil zijn groene waterstof zelf gaan produceren. De eerste gesprekken voor de bouw van een waterstoftankstation op de nieuwe logistieke site in Verrebroek en op het zonnepark in Zelzate zijn lopende. De levertermijn van de Nikola Tre geeft Aertssen Group net voldoende tijd om de vergunningen en de bouw van een eigen waterstoftankstation rond te krijgen.

CO2-neutrale transporten

Op die manier wenst de Aertssen Group groene energie te gebruiken voor transporten om zo een trendsetter te worden voor het vervoer binnen en buiten de havens. “De Nikola Tre heeft een rijbereik van 800 tot 1200km. Dat betekent een vergroening van ons transport. We zullen ook in staat zijn om duurzame verbindingen op te zetten tussen de belangrijkste Belgische havens in Antwerpen, Gent en Zeebrugge.” vertelt Sam Aertssen, Business Unit Manager Aertssen Transport & Logistics.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details