Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Alle betonoplossingen voor een futureproof buitenruimte onder één dak
“Ebema staat garant voor een totaalconcept waarbij we kunnen putten uit een enorm gamma aan betonproducten – ook op maat – om de buitenruimte van de toekomst mee vorm te geven”, aldus Stefaan Geuens.

Alle betonoplossingen voor een futureproof buitenruimte onder één dak

De ruimte verbeteren. Daar draait het om bij Ebema. De betonspecialist wil totaalconcepten aanbieden, op maat van elk project, en dankzij de toevoeging van de grootformaatvloerplaten van Eurodal is het al uitgebreide gamma nu compleet. “Onze buitenruimtes hebben vandaag ook nood aan blauwe en groene oplossingen, en ook daarvoor hebben wij de juiste producten en systemen in huis”, klinkt het.  

Compleet gamma

Om dat gamma te vervolledigen is Ebema zopas in zee gegaan met Eurodal. “Wij waren met onze betonnen grootformaatvloerplaten en systemen voor ondergrondse waterinfiltratie de missing link in het gamma van Ebema”, vertelt Philippe Segers van Eurodal. Ebema beschikte al over betontegels in alle mogelijke afmetingen en texturen maar grootformaatvloerplaten maken het plaatje compleet. “Deze vloerplaten zijn veel meer dan een alternatief voor gegoten beton en asfalt. Dankzij een gecontroleerd productieproces kunnen wij betonplaten van optimale kwaliteit garanderen én met een grote restwaarde, wat maakt dat ze meermaals hergebruikt kunnen worden”, aldus Philippe Segers. Met zijn betonproducten richt Ebema zich zowel naar de particuliere markt als naar het openbaar domein, scholen, industrieterreinen, parkings,…

De grasbetontegels en waterdoorlatende en waterpasserende oplossingen van Ebema – samengebracht onder de noemer Eco Solutions – bufferen overtollig water en laten het infiltreren in de ondergrond.

Waterbeheer

Met de opwarming van het klimaat dringt ook waterinfiltratie, -buffering en groenintegratie zich op in de (publieke) ruimte. “Onze missie bestaat erin de buitenruimte te verbeteren en vandaag zien we een grote nood aan blauwe en groene oplossingen. Tegelijk zijn ‘grijze’ betonoplossingen onmisbaar voor het functioneren van de maatschappij. Bij Ebema kunnen we deze drie elementen naadloos combineren”, stelt Philippe Segers. 

Met het oog op de waterproblematiek trok Ebema enkele jaren geleden al de kaart van innovatie met zijn Eco Solutions. Deze grasbetontegels en waterdoorlatende en waterpasserende oplossingen bufferen overtollig water en laten het infiltreren in de ondergrond. Met de Hydrops van Eurodal heeft Ebema nu ook een ingenieus watersysteem op de markt dat door middel van een open fundering en ondergrondse buizen gezuiverd water kan bufferen en in de bodem laten infiltreren. “Dankzij de combinatie met betonnen vloerplaten is dit een esthetische oplossing voor terreinen met plaatsgebrek en een hoog grondwaterpeil, die toch hoge lasten moeten aankunnen”, aldus Philippe Segers.   

Om tot nog betere oplossingen te komen voor het beheersen van hemelwater staat Eurodal mee aan het doopvont van B’Rain,
een kennisplatform van producenten en experten rond intelligent omgaan met water, groen, verharding en ruimte. In dat kader werd Vélonet ontwikkeld, een unieke combinatie van een comfortabel fietspad met de buffering en infiltratie van een gracht.  

Met de Hydrops van Eurodal heeft Ebema nu ook een ingenieus watersysteem op de markt dat door middel van een open fundering en ondergrondse buizen gezuiverd water kan bufferen en in de bodem laten infiltreren.

Totaalconcept

“Dit alles toont aan dat Ebema garant staat voor een totaalconcept, waarbij we kunnen putten uit een enorm gamma aan betonproducten  – ook op maat – om de buitenruimte van de toekomst mee vorm te geven”, besluit Stefaan Geuens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details