Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Alle disciplines van de publieke ruimte onder één dak

Alle disciplines van de publieke ruimte onder één dak

De aankomende editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vindt plaats op 6 februari 2020 in Paleis 1 van Brussels Expo. Met ruim 1.500 bezoekers en 180 exposanten is deze vakbeurs een onmisbaar netwerkevenement waar je boeiende projecten en innovaties voor de publieke ruimte kan ontdekken.

Vakbeurs Openbare Ruimte biedt het perfecte platform om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en de nieuwste producten en diensten van de Belgische markt te ervaren. De beurs onderscheidt zich door het grote en allesomvattende aanbod. Een greep uit het thema aanbod: Advies & Beheer, Bestrating en Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Gelijktijdig met Vakbeurs Openbare Ruimte vindt ook Vakbeurs Klimaat en de allereerste editie van Vakbeurs Mobiliteit plaats. Een veelzijdige drie-in-één-beurs dus, met alle disciplines onder één dak.

De grote verscheidenheid aan leveranciers zorgt ervoor dat de bezoeker een breed gamma aan innovaties en expertises kan bewonderen. Er zijn zowel grote, kleinere, lokale als nationale ondernemingen aanwezig die gespecialiseerd zijn in het bieden van oplossingen voor de bouw- en infrasector. “Op de beurs krijgt je een duidelijk beeld van de vernieuwingen en een helder inzicht in nieuwe werkmethoden. Als u het hier niet vindt, vindt u het nergens”, klinkt het bij de organisatie.

Uitgelichte lezingen

Het beursprogramma zit vol actie. Naast de vele standhouders is de beursvloer gevuld met minimaal zes lezingruimtes, waar je de hele dag hoogstaande lezingen kunt bijwonen. Het lezingenprogramma is nog in ontwikkeling, maar de organisatie licht alvast een tipje van de sluier op:

Camerabewaking in de publieke ruimte

10.00 uur | Escala Inspiratiesessies | Spreker: Gert Molkens

Als overheid kunt u niet zomaar een camera in de publieke ruimte plaatsen en ook bij de aankoop dient men zeer doordacht te werk te gaan. De presentatie loodst u praktisch door de verplichtingen heen, schetst goede praktijken en geeft enkele aandachtspunten mee, zodat u niet achterblijft met beelden die in het kader van uw doelstelling onbruikbaar zijn.

Verticale bossen: stad van de toekomst?

11.30 uur | De Spreekkas | Spreker: Brenda Swinkels

In Eindhoven (NL) is het eerste ‘Vertical Forest’ van de Benelux in aanbouw. Het ontwerp is van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Boeri tekende ook het Palazzo Verde dat tegen 2022 in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid moet verrijzen. Hoe is de soortkeuze van deze bomen op 60-70 meter hoogte tot stand gekomen? En welke uitdagingen zijn er bij de aanleg en het onderhoud?

Weg- en werfsignalisatie bij werken en evenementen

12.00 uur | Escala Inspiratiesessies | Spreker: Stijn Swyngedauw

Kleine onderhoudswerken aan de weg en andere openbare verkeershinder worden vaak niet correct opgelost. In deze inspiratiesessie krijgt u een overzicht van te nemen maatregelen bij werkzaamheden of evenementen op en langs de openbare weg.

Werken in de openbare ruimte: opvolging van overheidsopdrachten voor technici

15.00 uur | Escala Inspiratiesessies | Spreker: Rudi Claeys

Een ervaren Docent Overheidsopdrachten gaat in op aandachtspunten en valkuilen waarmee u als leidend ambtenaar of medewerker van de technische dienst geconfronteerd kan worden bij de uitvoering van overheidsopdrachten. Meer bepaald gaat de spreker in op ‘werken’ in de openbare ruimte.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details