Apex
01:34
05-11-2018

APEX keert terug naar Maastricht voor jubileumeditie 2020

APEX, de internationale vakbeurs op het gebied van mobiele werkplatforms, viert zijn 10e editie in 2020 met een terugkeer naar Maastricht, de stad waar in 1996 de tentoonstelling voor de eerste keer werd gehouden.

Apex

APEX 2020 zal in het MECC te Maastricht worden georganiseerd op 9 en 11 juni. In 2014 en 2017 heeft de vakbeurs plaatsgevonden in de RAI te Amsterdam.

APEX wordt opnieuw ondersteund door de International Powered Access Federation (IPAF). Gelijktijdig met APEX zal wederom ook het jaarlijkse congres van de European Rental Association alsmede de International Rental Exhibition (IRE) worden gehouden. Dit betekent dat managers van alle grote verhuurbedrijven uit Europa in Maastricht aanwezig zullen zijn.

Het MECC wordt de komende jaren aanzienlijk uitgebreid en opgeknapt. In totaal is hiermee een investering gemoeid van bijna 30 miljoen euro. Het parkeerterrein bij de hoofdingang is reeds opgeknapt en verlevendigd. Hiermee is voor de APEX-exposanten een veel groter en onbelemmerd buitengebied vrij gekomen dat rechtstreeks verbonden is met de belangrijkste overdekte tentoonstellingshallen. Tevens is een verbinding tussen de Expo Foyer en de Zuidhal tot stand gebracht. Binnenkort wordt gestart met een grondige modernisering van het congrescentrum.

Gelegen in het hart van de Euregio wordt Maastricht ook wel de meest Europese stad van Nederland genoemd. Gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit heel Europa. Tijdens APEX 2020 zullen gratis pendelbussen rijden tussen MECC en Brussel Zaventem en de luchthaven van Düsseldorf.

Apex

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Industrial BV Promotions International (I.P.I.) en wordt ondersteund door de KHL Group en het vakblad Access International.


Tony Kenter, Managing Director van I.P.I. zegt: “Een terugkeer naar de RAI in Amsterdam in 2020 bleek niet mogelijk op data die geschikt of acceptabel waren voor de sector. Om die reden zal de tiende APEX terugkeren naar zijn roots in Maastricht, maar nu met extra voordelen. De recente en toekomstige investeringen in het MECC, met vooral de uitgebreide buitenruimte voor de hoofdingang, maakt het een veel betere locatie voor exposanten en bezoekers.”

James King, Managing Director van de KHL Group, voegt hieraan toe: “APEX is een zeer gewaardeerde tentoonstelling en is vanaf de start in 1996 bepalend geweest voor het creëren van het ‘community’-gevoel binnen de internationale wereld van mobiele werkplatforms. Het besluit om terug te keren naar Maastricht in 2020 zal mede daarom door exposanten en bezoekers absoluut worden ondersteund. Als organisatoren blijven wij trouwens investeren in APEX-evenementen over de hele wereld. In 2017 lanceerden wij in Shanghai, China, de APEX Asia show, samen met CeMAT Asia. De show was een enorm succes in ‘s werelds snelst groeiende markt voor mobiele werkplatforms. De tweede APEX Asia wordt in 2019 gehouden op 23 tot 26 oktober, ook in Shanghai.”

Tim Whiteman, Managing Director en CEO van IPAF, stelt tot slot: “IPAF is er trots op vanaf de eerste dag een integraal onderdeel te vormen van APEX. Wij verheugen ons wederom op een zeer succesvol evenement in Maastricht.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

GROND/WEG/WATERBOUW partners

HerentalsebaanUASW