Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Aquafin reikt jaarlijkse awards uit voor samenwerking in de sector

SayCheese–18

2 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water, daarvoor rekent Aquafin onder meer op de hulp van technische partners zoals aannemers en studiebureaus. Samenwerken in vertrouwen, waarbij iedere projectpartner zijn verantwoordelijkheden neemt, is cruciaal om kwaliteitsvolle projecten af te leveren. Vanavond reikte Aquafin voor de 16e keer awards uit voor de aannemer (De Moor) en het studiebureau (Infrabo) die het afgelopen jaar positief in het oog sprongen. Er vielen ook drie projectteams in de prijzen, waarbij de samenwerking uiterst gesmeerd verliep.

In het verleden waren het telkens de aannemer en het studiebureau met de hoogste evaluatiescores die de Aquafin Awards mee naar huis namen. Dit jaar pakte Aquafin het anders aan. “Aspecten als kwaliteit, veiligheid en minder hinder blijven natuurlijk heel belangrijk. Maar we hebben dit jaar breder gekeken en nominaties toegekend in verschillende categorieën,” legt Danny Baeten, directeur Projectmanagement uit. “Bedrijven die bijvoorbeeld hun capaciteit uitbreidden in het voordeel van onze projecten, of bedrijven die opmerkelijk stegen in de evaluatiescores of al jarenlang consistent hoge scores behalen verdienen het ook om in de kijker gezet te worden.” 

Awards voor aannemers en studiebureaus

Genomineerde aannemers: Habenu-Van de Kreeke Bouw (Beringen), Vindevogel N.V (Kruisem), Viabuild NV (Puurs – Sint-Amands), Wegenwerken De Moor (Wetteren) en DCA (Beerse).

Bij de aannemers was het Wegenwerken De Moor uit Wetteren die de award in de wacht sleepte, omwille van de hoge scores die het bedrijf jaar na jaar behaalt. Aquafin werkt graag samen met De Moor omdat ze meedenken in functie van oplossingen en garant staan voor teamwerk.

Genomineerde studiebureaus: Astro-plan (Aalst), Studiegroep Irtas (Sint-Niklaas), Antea Group (Antwerpen), Studiebureau Jonckheere (Brugge) en Groep Infrabo (Westerlo).

Groep Infrabo uit Westerlo kreeg de award voor studiebureaus dankzij hun proactieve opstelling, goede communicatie en zorgvuldige voorbereiding van projecten. Zij waren ook de sterkste stijger in de evaluatiescores.

Projectteams in de kijker

Anders dan de voorbije jaren werden er dit keer niet één maar drie projectteams in de bloemetjes gezet omwille van een vlekkeloze samenwerking die leidde tot een kwalitatief resultaat met de juiste aandacht voor veiligheid, minder hinder, timing en budget:

  • Project aansluiting Zogge (Hamme) met projectpartners BESIX en Sweco
  • Project renovatie collector Rederskaai Zeebrugge met projectpartner Smet Group
  • Project renovatie slibdroger Deurne met projectpartners De Meyer en Maestro Pumps

Proficiat aan alle winnaars!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details