Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Augmented reality verhoogt de veiligheid en productiviteit op de werf

Augmented reality verhoogt de veiligheid en productiviteit op de werf

Als exclusieve Trimble-dealer in België zoekt Sitech samen met klanten naar de beste oplossing om de veiligheid en productiviteit op bouwwerven te verhogen. Op 16 september introduceerde Trimble SiteVision. Dankzij het principe van augmented reality kun je binnenstappen in je 3D-project met een 360°-zicht. De geïntegreerde GNSS-technologie resulteert in een centimeternauwkeurige positionering.

Trimble SiteVision is de applicatie waarmee je door het model van je project kunt navigeren, terwijl Trimble Connect als cloud-platform fungeert waarmee je kantoorteams en teams op het terrein met elkaar verbindt en projectontwerpen bijhoudt, in alle soorten bestanden. Trimble VRS Now biedt dan weer directe toegang tot RTK-correcties dankzij gebruik van een permanent netwerk van Trimble referentiestations.

Alle fasen van het project kan je bestuderen door het ontwerp in alle verschillende fasen te visualiseren met behulp van augmented reality.

Voordelen

De voordelen van Trimble SiteVision situeren zich op verschillende domeinen. Op het vlak van veiligheid maakt de applicatie ondergrondse kabels zichtbaar en kan je teams informeren over hun positie om het risico op ongevallen tijdens het werk te beperken. Daarnaast verbetert ook de samenwerking dankzij een betere communicatie tussen alle teams: kantoor, werf, dienstverleners, onderaannemers… En ook wat simulatie betreft is Trimble SiteVision een meerwaarde. Zo kan je de uitvoering en de fasen van je project visualiseren om de vordering op te volgen en beter te anticiperen op verschillende scenario’s.

De applicatie maakt ondergrondse kabels zichtbaar en je kan teams informeren over hun positie om het risico op ongevallen tijdens het werk te beperken.

Toepassingsgebieden

Met Trimble SiteVision kun je onder andere KLIP-data visualiseren. De KLIP-data die je ontvangt kun je eenvoudig uploaden in Trimble Connect en visualiseren in Trimble SiteVision. Zo wordt de kabel- en leidinginformatie geprojecteerd op het terrein. De data wordt centimeternauwkeurig gevisualiseerd in het Lambert 72-coördinaatsysteem. Daarnaast kun je alle fasen van het project bestuderen door het ontwerp in alle verschillende fasen te visualiseren met behulp van augmented reality en kun je opvolgen of de werken overeenstemmen met de plannen. Bovendien kun je snel het ontwerp met Trimble SiteVision op het terrein visueel controleren. Bijvoorbeeld voor je start met uitzetwerk of graven. Attribuutinformatie van het model kan geraadpleegd worden en opmerkingen kunnen bewaard en gedeeld worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details