Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Automatische meting van de freesprestaties met de Wirtgen PERFORMANCE TRACKER

Automatische meting van de freesprestaties met de Wirtgen PERFORMANCE TRACKER

Wirtgen heeft een oplossing ontwikkeld die het voor het eerst mogelijk maakt om nauwkeurig en betrouwbaar het werkelijk uitgevoerde freeswerk te documenteren: de nieuwe PERFORMANCE TRACKER (WPT).

Niet zelden moeten aannemers bij de uitvoering van een renovatieproject meer frezen dan in het lastenboek wordt vermeld. Maar hoe kan de aannemer in dit geval de opdrachtgever factureren op basis van een transparante berekening? Tot nu toe werd er meestal een landmeter ingeschakeld. Het resultaat: extra kosten en een vertraging in de uitvoering van het project. De Wirtgen PERFORMANCE TRACKER, die ook andere interessante voordelen biedt, toont aan dat het veel efficiënter kan.

CONNECTED MILLING: het systematisch beschikbaar stellen van informatie
Een efficiënte informatiestroom is de sleutel voor eenvoudigere, snellere en meer kosteneffectieve projecten. WIRTGEN noemt dit CONNECTED MILLING (of geconnecteerd frezen). Deze term beschrijft de directe informatiestroom tussen de machine, de operator, de servicewerkplaats en het planningsbureau. Wirtgen maakt hiervoor gebruik van de infrastructuur van WITOS, de bestaande telematica-oplossing van de Wirtgen Group.

Betrouwbare documentatie van prestatie- en verbruiksgegevens
De Wirtgen PERFORMANCE TRACKER meet met een laserscanner het te frezen dwarsprofiel. De freesoppervlakteprestatie en het freesvolume worden vervolgens nauwkeurig gemeten met behulp van GPS-positionering en andere sensoren. De operator kan de belangrijkste informatie voortdurend in real time volgen op de display van het bedieningspaneel. Na afloop van de freeswerkzaamheden wordt automatisch een rapport met alle relevante prestatie- en verbruiksgegevens in Excel- en pdf-formaat gegenereerd en per e-mail naar de operator gestuurd.

PERFORMANCE TRACKER met tal van extra voordelen
Naast de documentatiefunctie, waarmee freeswerkzaamheden snel en op basis van transparante informatie kunnen worden gefactureerd, kan de Wirtgen PERFORMANCE TRACKER ook worden gebruikt om de kosten op de bouwplaats nauwkeurig te bepalen. Zo maken de nauwkeurig gemeten prestatie- en verbruiksgegevens het bijvoorbeeld niet alleen gemakkelijker om de efficiëntie van huidige en toekomstige bouwplaatsen te evalueren. De gegevens kunnen bovendien worden gebruikt om de machines op een eenvoudige manier te vergelijken met andere koudfreesmachines in het machinepark. En dat is een waardevolle basis voor de operator om te beslissen welke freesmachine de meest efficiënte oplossing is voor welke opdracht.

WPT beschikbaar als Add-On Kit
Naast de nieuwe F-serie kunnen de grote freesmachines van Wirtgen die vanaf 2010 gebouwd zijn en al in bedrijf zijn, ook worden uitgerust met de PERFORMANCE TRACKER. Dankzij intelligente hard- en softwareoplossingen is het mogelijk om deze machines op de locaties van de Wirtgen Group binnen één dag aan te passen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details