Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BAM Belgium eerste bouwbedrijf in België met BIM Stage 2 Kitemark volgens ISO 19650-2 norm

BAM Belgium eerste bouwbedrijf in België met BIM Stage 2 Kitemark volgens ISO 19650-2 norm

Na de processen en de systemen is nu ook de toepassing op projecten gecertificeerd, een unicum in België

BAM Belgium behaalde, met haar entiteiten Kairos, BAM Contractors, BAM Galère en BAM Interbuild, het BIM Stage 2 Kitemark voor projectontwikkeling, ontwerp, ontwerpmanagement en constructie volgens de ISO norm 19650-2. BAM is daarmee het eerste bouwbedrijf in België dat – naast het certificeren van de processen en de systemen – ook de toepassing ervan op projecten gecertificeerd heeft.

BIM Stage 2 is een proces om de samenwerking van BAM met opdrachtgevers en projectpartners te verbeteren door afspraken te maken over het beheren van projectinformatie ondersteund door digitale platformen.

Marisa Moens, Head of Digital Construction bij BAM Belgium, zegt: “Afgelopen jaar pasten we onze processen en systemen aan om de overgang van de Britse standaard PAS 1192-2 naar de nieuwe internationale norm ISO 19650-2 mogelijk te maken. We hebben er meteen voor gekozen om ook aan te tonen dat we de processen actief op projecten toepassen. Dat is voor ons cruciaal. En in de huidige context kunnen we, dankzij deze processen en systemen, en onze ervaring met de toepassing ervan, onze opgeschorte projecten verder digitaal bouwen. Dat zal de heropstart van onze werken bevorderen.”

Door volgens de ISO 19650-2 norm te werken, wilt BAM in haar projecten efficiënter kunnen samenwerken en haar werknemers klaarstomen voor wat de toekomst brengt zodat we klanten het door hen gewenste resultaat kunnen aanleveren.

Het is belangrijk dat ook de partijen waarmee BAM samenwerkt zoals studiebureaus, onderaannemers, leveranciers en klanten meedenken en mee bouwen aan dit proces. “Door samen met onze partners informatiemanagement te integreren creëren we toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, eindgebruikers, de samenleving en elkaar. Dit vergt een goede communicatie vanaf het eerste ontwerp tot aan de sloop van een project,” aldus Marisa Moens.

Tomas de Loo, Lead Auditor bij BSI Nederland, vertelt: “Hier staat een organisatie met een duidelijke en gedetailleerde implementatie van ISO 19650 op de processen van projectontwikkeling en realisatie. Met de getoetste pijlers van BIM Stage 2 – mensen, processen en technologieën – vormt BAM Belgium een solide schakel in de ketensamenwerking.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details