Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BAM viert 150ste verjaardag en maakt Steenbergse Bossen 1,5 ha groter

BAM viert 150ste verjaardag en maakt Steenbergse Bossen 1,5 ha groter

Op vrijdag 22 november hebben 50 Belgische collega’s van BAM, samen met leerlingen uit de basisscholen Smidse, de Kleine Planeet en Grotenberge, bomen geplant in de Steenbergse bossen in Zottegem. De Steenbergse bossen worden hierdoor 1,5 ha groter.

Met veel plezier gingen er vrijdag 3.000 bomen de grond in. In totaal zijn er 5.000 bomen op deze locatie geplant; als onderdeel van de 150.000 bomen die Royal BAM Group wereldwijd plant ter gelegenheid van zijn 150e verjaardag. Vincent Colson, Sustainability Manager van BAM Belgium, heeft enthousiast de handen uit de mouwen gestoken en zei: “We planten bomen om te helpen de aarde te behouden voor toekomstige generaties. Ik vind het een geweldig initiatief! Het voelde goed om vandaag op deze manier zelf een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de reductie van CO2 emissies, samen met de leerlingen van scholen uit de omgeving.”

Pieter Coessens, waarnemend directeur in de Stedelijke Basisschool De Smidse en De Kleine Planeet zei: “Hoe jong ze ook zijn, wij willen hen graag leren hoe belangrijk dit is. Dit geeft ons ook de kans om op een leuke manier verschillende vakken te bespreken: WO, aardrijkskunde, …..De leerlingen waren alleszins enthousiast, ook al was het een beetje modderachtig. In ieder geval spelen wij met onze deelname aan dit initiatief in op een essentieel uitgangspunt in ons pedagogisch project: ‘leven in harmonie met mens en wereld’.”

BAM werkt samen met Trees for All om 100.000 bomen in herbebossingstrajecten in Bolivia en Uganda te kunnen laten planten. Aanvullend zorgen zij ervoor dat er 50.000 bomen geplant worden in de landen waar BAM kantoren heeft. In België heeft BAM samengewerkt met Natuurpunt, vaste partner van Trees for All.

Natuurpunt waardeert dit initiatief enorm. “Bossen zijn van cruciaal belang voor de natuur, voor de zuivering van onze lucht, het klimaat en voor het welzijn van mensen. Vooral in de buurt van woonkernen zijn er nog veel te weinig bossen. Daar wil Natuurpunt iets aan doen. De steun van BAM reikt verder dan het financieren van de bomen. Vandaag hebben de medewerkers van het bedrijf, samen met de leerlingen van enkele scholen, de eerste bomen geplant. Zondag werken vrijwilligers, omwoners en sympathisanten van natuurpuntafdeling Zwalmvallei de aanplant af.”

De beelden hieronder spreken voor zich!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details