Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bedenk het en Ebema maakt het (in architectonisch beton)
De Tuinstraten in Antwerpen voor meer ontharding.

Bedenk het en Ebema maakt het (in architectonisch beton)

Ebema verbetert ruimte. Het bedrijf maakt met hun prefab betonproducten buitenruimtes gezelliger, slimmer, comfortabeler, veiliger, mooier, groener én sterker. Voor mensen, overheden, bedrijven en organisaties. Dat doen ze met creatieve ideeën en elegante betonoplossingen. Maar vooral: met hart en ziel, sinds 1946.

Comfy & de Chill; winnaar Febe Elements Awards

Met een team van 250 mensen en twee vestigingen – in Zutendaal en Rijkevorsel – realiseert Ebema een omzet van meer dan 50 miljoen euro per jaar. Dat gebeurt met een zeer uitgebreid productgamma voor de openbare markt onder de naam Ebema_LivingCity. Blikvangers hiervoor zijn bestratingsmaterialen, producten voor waterinfiltratie, verkeersdrempels, zitbanken en andere objecten in architectonisch beton, drainagegreppels, muurpanelen … als hun klanten het kunnen bedenken, dan kan Ebema het meestal maken. Met Ebema_CustomConcrete en Ebema_CreativeLab zetten ze daarom steeds meer in op maatwerk. Sinds voorjaar 2020 heeft Ebema een participatie in Eurodal, producent van grootformaattegels. Het totaalgamma voor tuin, terras en inrit wordt verkocht onder de naam Ebema_Stone&Style.

Meedenkende betontechneuten

Sonja Kuypers, co-CEO Ebema: “Wij zijn méér dan betontechneuten. We denken mee. Delen onze creativiteit, inspiratie en kennis met de klanten. Het gaat voor ons niet enkel om producten (en daar hebben we er nochtans veel van), maar steeds meer en meer om diensten. Zo werken we samen aan nieuwe kleuren, vormen en ideeën. Sterk als beton. Heb je een speciale wens? Wil je een oplossing net wat anders? Zoek je beton-maatwerk met andere functionaliteiten? Heb je een creatieve uitdaging? We staan voor je klaar. Om samen ruimte te verbeteren.”

Kapermolenpark met de Boomerangbank in architectonisch beton met gepolijste afwerking.

Sterk in beton

Ebema specialiseert in beton. Omdat ze daar sterk in zijn. En omdat het een flexibel product is. Er kunnen dan ook heel veel oplossingen mee gecreëerd worden. En die flexibiliteit wordt steeds belangrijker. Een originele toepassing, een unieke kleur, een aparte vorm, een element dat niet kan gemaakt worden in een ander materiaal. Beton is ook sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. 

Sonja Kuypers: “Ebema is – omdat we een zeer breed gamma hebben – een echte onestopshop. Denk hierbij aan onder andere bestratingsmaterialen, veiligheidselementen, producten voor waterbeheer en kabelbescherming én objects in architectonisch beton, die laatste meestal maatwerkproducten. Daarnaast zorgen we voor een goede service. Correct en klantgericht. We kunnen voor sommige toepassingen, bijvoorbeeld voor die objects in architectonisch beton, op zeer korte termijn van vraag naar realisatie gaan. Voor het Onument op de parkbegraafplaats in Kortrijk, een zitbank in gepolijst beton, zat er tussen de vraag van landschapsarchitect Bas Smets en de levering bijvoorbeeld net 6 weken. Dat is heel snel. Daarnaast maken we technische tekeningen voor onze klanten en gaan we vaak ter plekke om samen het project te bespreken en samen de beste oplossingen te formuleren.”

Onument in Kortrijk: realisatie in zes weken van idee tot plaatsing.

Duurzaamheid en ontharding

Sonja Kuypers: “Ook in de betonsector wordt heel sterk ingespeeld op meer duurzame productie en projecten. Daar lopen we zeker voorop met onze producten en oplossingen voor waterbeheer. In het kader van dit groen-blauw-grijze thema hebben we ook de samenwerking B’Rain. Daarin werken we met Eurodal, De Bonte en HTW rond het beheer van water. Zelf hebben we bijvoorbeeld het breedste en het meest esthetische gamma in waterdoorlatende verhardingen. En we zijn een fan van ontharden! Minder beton, maar slimmer beton. In het kader van diezelfde duurzaamheid werken we ook aan cementloos beton, om de CO2-uitstoot tegen te gaan. We investeren momenteel sterk in onze innovatieafdeling. Want daar ligt voor ons (en voor onze klanten) de toekomst!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details