Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Belgische Bobcat-dealer/importeur opnieuw beste van de klas in 2021
De nieuwe E55z is een ZHS-machine met zeer goede prestaties, veel comfort en een uitstekende stabiliteit, hetgeen hem ook geschikt maakt als compacte sloopmachine.

Belgische Bobcat-dealer/importeur opnieuw beste van de klas in 2021

Opnieuw is de Belgische dealer/importeur Vangaever door Bobcat aangeduid als ´best in class´ voor heel Europa, een erkenning waar directeur Bruno Vangaever met recht trots op is. Hij deed het uiteraard niet alleen en dankt dus zowel zijn vele trouwe klanten, als ook zijn hardwerkend loyaal team voor deze fantastische prestatie.

De prijswinnende verkoopcijfers zijn volgens Bruno eerst en vooral te danken aan de optimale serviceverlening. Bij de vestigingen in Waregem, Lummen en Sint-Pieters-Leeuw hoeven de klanten nooit te lang te wachten als ze komen voor onderhoud of onderdelen of herstelling. Ook de rijafstanden zijn beperkt. Het bedrijf sluit zelfs niet tijdens het eindejaar, simpelweg omdat er altijd klanten zijn die zelfs dan (moeten) doorwerken of het een voor hen handig moment vinden voor onderhoud of herstelling.

Doordat Bobcat dit jaar vele tientallen verbeterde en zelfs geheel nieuwe machines heeft geïntroduceerd, zou het niet verbazen wanneer Vangaever straks opnieuw een uitstekend verkoopresultaat boekt. Maar eerst een kort overzicht van de vernieuwingen.

Ook Bobcat is begonnen aan de elektrificatie van het machinepark. Als eerste is 1 tons minigraver E10e op de markt gekomen. Hij is sterk genoeg voor sloopwerk.

Eerste stap naar elektrisch

Al meer dan 45 jaar verkoopt het bedrijf met hoofdzetel in Waregem de machines van Bobcat in Vlaanderen. In die halve eeuw zag het bedrijf van alles veranderen en werden de machines steeds slimmer en efficiënter, maar ook schoner, zuiniger en gemakkelijker te bedienen, met als recente toevoeging de bediening op afstand van de bekende schrankladers waarmee het Bobcat-verhaal ooit begon. De dieselmotoren werden stap voor stap verbeterd om schonere kracht te leveren. Met Stage V is dat traject zo goed als klaar, zodat het nu de beurt is aan de elektrische aandrijving. Ook Bobcat is begonnen aan de elektrificatie van het machinepark. Als eerste is de E10e, de 1 tons minigraver, op de markt gekomen. Elektrische machines mogen dan iets duurder zijn in aanschaf, de elektrische aandrijving levert op termijn geld op omdat veel minder energie nodig is om het werk goed te doen. En we weten inmiddels dat brandstoffen eerder duurder dan goedkoper zullen worden.

Compacte kniklader L23 biedt evenals de nieuwe L28 een groot hefvermogen in krappe ruimtes. Hij wordt ideaal genoemd voor werkplekken waar bodemverstoring niet is gewenst.

R-series verreikers met Stage V motor

Voordat de elektrische machines het echt gaan overnemen, zien we eerst nog nieuwe series verbeterde brandstofmachines. Zoals de R-series verreikers, zowel star als roterend. Die kregen Stage V motoren en een garantie van drie jaar of 3000 bedrijfsuren. Hun nieuwe transmissie zorgt voor een nog soepelere bediening en dat maakt het mogelijk om lastige klussen op grote hoogte uit te voeren met een chirurgische precisie. Boom Positioning System, een ultranauwkeurige joystick en het eenvoudig te gebruiken kruippedaal dragen hun steentje bij, evenals de nieuwe dynamische rijmodus en de Flex-rijmodus. De nieuwe Stage V motorconfiguratie zorgde ook voor een moderner design met beter zicht en een kleinere dode hoek. Want veiligheid is essentieel en optimaal cabinecomfort daartoe een belangrijke sleutel. 

De starre verreikers van de R-series kregen Stage V motoren en een garantie van drie jaar of 3000 bedrijfsuren. Hun nieuwe transmissie zorgt voor een nog soepeler bediening.

Nieuwe knikladers en minigravers

Ook in het compacte segment is dit jaar veel nieuws te melden, zoals de beide kleine knikladers, de SAL-modellen L23 en de L28. Ze bieden hoge hefvermogens in krappe ruimtes, zijn dankzij een eenvoudige, intuïtieve bediening erg gebruiksvriendelijk en worden ideaal genoemd voor werkplekken waar bodemverstoring niet is gewenst. Door hun komst kan Vangaever nog meer klanten bedienen in de groeiende markten voor groenvoorziening, kleine bouw- en onderhoudsprojecten voor gemeenten, alsmede in de land- en tuinbouw.

Bobcat lanceerde dit jaar ook een nieuwe generatie 5-6 tons minigraafmachines in de R2-serie. De E50z, E55z en E60 kregen een Stage V motor en bieden een mix van goede prestaties, uitstekende stabiliteit en soepele bedienbaarheid. Het zero house swing (ZHS) model van de E50z is de instapper. De E55z is een ZHS-machine met zeer goede prestaties, veel comfort en een uitstekende stabiliteit. Bobcat noemt de nieuwe E60 het vlaggenschip van de conventionele zwenkmodellen. Hij is voorzien van een krachtigere motor en grotere cabine.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details