Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Beltrami introduceert Fossil Stone

Beltrami introduceert Fossil Stone

Beltrami Natural Stone pakt dit jaar op Architect@Work uit met een bijzonder en zeer exclusief product uit de fossiele laag van de Kilkenny Limestone groeves. Deze Ierse groeves in Blauwe Hardsteen zijn eigendom van de Brachot-Hermant Group, waartoe ook Beltrami Natural Stone behoort.

Sinds 2017 maakt Beltrami deel uit van de Belgische Brachot-Hermant Group, een wereldspeler op de markt van natuursteen. De groep heeft de hele keten, van de groeve tot het eindproduct in de hand: de ontginning in eigen natuursteengroeves, de productie – het verzagen van blokken tot platen en tegels plus de afwerking van de oppervlaktes – en ten slotte de distributie van natuursteenplaten en tegels naar de handel.

Beltrami zelf is al meer dan dertig jaar een innovator en creatieve trendsetter in natuursteen. De onderneming heeft daardoor een zeer brede expertise uitgebouwd maar blijft voortdurend op zoek naar nieuwe materialen, formaten, kleuren, afwerkingen en toepassingen. De rechtstreekse aanvoer uit de groeves van de Brachot-Hermant Group biedt Beltrami nog meer mogelijkheden om bijzondere producten te introduceren en snel in te spelen op de nieuwste woontrends.

Klanten weten het exclusieve aanbod van Beltrami duidelijk te waarderen. Natuursteen blijft dan ook een uiterst veelzijdig en duurzaam natuurproduct voor een kwalitatieve binnen- en buitenafwerking die met de jaren nog mooier wordt.

De Fossil Stone binnen de Kilkenny Limestone is uniek door de aanwezigheid en de omvang van het aantal oester- en koraalfossielen. Het materiaal wordt exclusief ontgonnen uit de Ierse groeves Carlow en Kellymount. Voor de Fossil Stone selecteert men heel gericht de natuursteenblokken uit die zeldzame laag van de groeves die zo uitzonderlijk veel fossielen bevat.

Het ontstaan van de fossiele sporen gaat honderden miljoenen jaren terug. Naast het ontginnen en het selecteren van de juiste natuursteenblokken gebeuren ook de verzaging en de bewerking van de platen met uiterste precisie en deskundigheid, zodat alleen de mooiste exemplaren in de unieke Fossiel-categorie worden aangeboden.

De afwerking gebeurt onder andere in het Beltrami Stonelab in Harelbeke. Zo krijgt de Kilkenny Limestone na de oppervlaktebewerking een andere uitstraling: bleker of juist donkerder, ruw, glad of eerder mat, met of zonder voelbare structuur, enzovoort.

Fossil
Binnen de Fossil Stone onderscheiden we de Fossil- en de Coral-reeks. In de Fossil zitten grote, witte fossielen van oesters en schelpjes in de kalksteen. Speciaal voor Architect@Work zal deze natuursteen worden gepresenteerd in de innovatieve Letano oppervlaktebewerking. De natuursteenplaat wordt door deze behandeling zeer mat en donker van kleur zodat de witte schelpfossielen mooi contrasteren en nog meer opvallen.

De Fossil-reeks is geschikt voor exclusieve toepassingen binnenshuis (tegels en interieurafwerking) en buitenshuis (gevel- en vloerbekleding) en wordt zowel aangeboden in standaardtegels van 60/40 cm of 60/60 cm in Sensato-afwerking als in platen met diverse afwerkingen. De platen zijn perfect voor interieurafwerking, bijvoorbeeld als werkblad of traptreden, maar kunnen ook verzaagd worden in tegels volgens formaat naar keuze.

Coral
De Coral-reeks is heel bijzonder door de grote koraalpatronen op het oppervlak. Een serie aan afwerkingen zal op een creatieve manier op Architect@Work te bewonderen zijn. De Coral-variant van de Ierse Fossil Stone wordt gebruikt voor toepassingen binnenshuis, onder meer voor wand- en vloerbekleding, maar is ook geschikt voor buitenshuis als vloer- en gevelbekleding.

Bstories!

Fossil Stone als vloerbekleding in Schots designmuseum V&A Dundee
Het Victoria & Albert Museum in Dundee – het eerste designmuseum in Schotland – opende zijn deuren in de zomer van 2018. Het indrukwekkende museumgebouw – goed voor een budget van ruim 80 miljoen Britse pond – is een architecturaal hoogstandje ontworpen door de Japanse architect Kengo Kuma. Voor de vloerbekleding koos de architect voor de Fossil Stone in Letano afwerking. Uniek aan de plaatsing is het vrije lengte patroon variërend van 80 cm tot 100 cm, en een breedte van 30 cm. Voor de afwerking van de trappen werden maar liefst 400 treden in de Fossil Stone bekleed. In totaal leverde Kilkenny Limestone zo’n 30 m3 natuursteen voor dit omvangrijke project.

Het bijzondere gebouw heeft een oppervlakte van 8.000 m2, met 1.650 m2 tentoonstellingsruimte, en is prachtig ingeplant aan de oever van de Schotse rivier de Tay. De buitenmuren bestaan uit een groot aantal horizontale panelen die een mooi lijnenspel creëren. Daardoor lijkt de vorm van het gebouw niet alleen op een boot maar refereert de structuur ook aan de nabijgelegen Schotse kliffen.

Vernieuwing Centrumlanen Brussel met Ierse Blauwe Hardsteen
In Brussel krijgen het De Brouckèreplein, het Fontainaplein de Anspachlaan, de omliggende straten en de voetgangerszone een complete, duurzame makeover. De werken zijn volop aan de gang en lopen nog tot eind 2019. Kilkenny Limestone levert daarvoor 12.000 ton aan Ierse Blauwe hardsteen, voor een totaaloppervlakte van 36.442 m2 in vier verschillende afwerkingen: ruw gekloven, gebouchardeerd, gezaagd en gevlamd. Het gaat zowel om tegels als trottoirbanden en blindengeleidetegels met noppen of ribbels. De afmetingen variëren met een dikte van
8 en 12 cm en de formaten 20×5/30×5/30×8/40×8 cm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details