Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BESIX krijgt eerste mondiale BIM-norm (ISO 19650-2:2018) uitgereikt

BESIX krijgt eerste mondiale BIM-norm (ISO 19650-2:2018) uitgereikt

BSI Group, grondlegger van de meest toonaangevende normen, heeft BESIX het ISO 19650-2:2018 certificaat toegekend, ‘s werelds eerste internationale norm voor Building Information Modelling (BIM).

‘Building Information Modelling’

Bij de BIM-aanpak, die in de bouwsector onmisbaar is geworden, wordt er een virtueel model gemaakt van het op te trekken bouwwerk. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het informatiebeheer tijdens de levenscyclus ervan, van het ontwerp en de bouw tot het gebruik en het onderhoud.

BESIX: Erkende digitale expertise

Sinds 2010 is BESIX een voorloper voor het gebruik van BIM, in het bijzonder voor grote projecten zoals wolkenkrabbers en complexe gebouwen, sluizen en haventerminals, weg- en spoorinfrastructuur, stadions en milieuprojecten. Het gaat om de Mohammed VI-toren in Marokko, de grootste afvalenergiecentrale ter wereld in de Verenigde Arabische Emiraten, het Al Janoub stadium in Qatar, het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in België en de Prinses Beatrixsluis, de grootste binnenvaartsluis van Nederland.

Kristof Vandenbogaerde, BIM Manager: “De ISO-certificatie garandeert onze klanten dat BESIX de werken uitvoert in overeenstemming met de meest veeleisende BIM-normen. In 2017 was BESIX al een van de allereerste Europese bouwbedrijven die het BIM Level 2-certificaat heeft ontvangen, door te voldoen aan de criteria van de PAS 1192-2 norm. We zijn er erg trots op dat we op dit gebied voorop blijven lopen.”

François Lederer, Head of BIM, Digital & Sustainable solutions: “De toekenning van het certificaat aan onze groep volgt na de investeringen in digitale vaardigheden die BESIX de voorbije tien jaar als pionier heeft gedaan. Het is ook een bekroning voor het werk dat onze BIM-experts gedurende deze jaren hebben verricht, met name onder leiding van Juan Nolet en François Snoeck, die de drijvende kracht achter deze certificering waren.”

De ‘ISO 19650-2:2018’ norm

Volgens de BSI Group is “de ISO 19650 een internationale norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw, met behulp van Building Information Modelling (BIM)”, en is in dit opzicht van toepassing op bedrijven die worden beschouwd als “Tier 1 Lead Design & Lead Contractor”.

De certificatie, die volgt op een controle van alle procedures die werden geïmplementeerd bij BESIX en de engineeringafdeling van BESIX, dekt “alle aannemingsactiviteiten die werden uitgevoerd, gecontroleerd of beheerd door de engineeringafdeling van BESIX”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details