Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Beton als polyvalente oplossing voor de openbare ruimte
De ommuurde tuin aan de Oranjerie krijgt binnen de Plantentuin van Meise de invulling van een culinaire belevingstuin.

Beton als polyvalente oplossing voor de openbare ruimte

CBS Beton werd gevraagd om het Grand Palais in Parijs te voorzien van een veiligheidsbarrière. Door het hoge gewicht van de betonblokken zijn ze uitermate geschikt voor barrière of perimeterbeveiliging. Ook in Meise en recreatiedomein Puyenbroeck blikt CBS Beton terug op mooie projecten.

De betonblokken aan het Grand Palais hebben het voordeel dat ze tijdelijk of permanent kunnen gebruikt worden om gebouwen, vlieghavens, militaire instanties, elektriciteitscentrales, kerncentrales of openbare ruimtes te beschermen. Met hun anti-ramfunctie zijn ze in staat om aan zware impactbelastingen te weerstaan.

CBS Beton werd gevraagd om het Grand Palais in Parijs te voorzien van een veiligheidsbarrière.

Plantentuin Meise

De ommuurde tuin aan de Oranjerie krijgt binnen de Plantentuin van Meise de invulling van een culinaire belevingstuin. In deze belevingstuin van 70 are groot werd een uniek project gerealiseerd met gekleurde wanden op maat. Voor de productie van alle planten-, vijver- en cascadebakken heeft CBS Beton oranje pigment toegevoegd aan het standaard betongrijs. “Zo verkregen we wanden met zandkleur, die mooi overvloeien in de tuin”, klinkt het. 

Een afwisseling tussen strakke zones voor echte kweek met landschappelijke zones zorgt voor een boeiend beeld. Door de natuurlijke helling te herstellen en alle bovenzijden van de kweekvakken op gelijk niveau uit te werken, ontstaan bakken die uit de helling komen. 

De Culinaire Tuin doet ook dienst als gemeenschapstuin: scholen en groepen kunnen er komen leren tuinieren of zelfs koken in de tuinkeuken die speciaal ontworpen werd voor dit doel. Bezoek de tuinen, absoluut de moeite waard!

Het recreatiedomein van Puyenbroeck werd door CBS Beton voorzien van bijzonder fraaie betonnen zitbanken en zitelementen.

Puyenbroeck

Het recreatiedomein van Puyenbroeck werd op zijn beurt door CBS Beton voorzien van bijzonder fraaie betonnen zitbanken en zitelementen. De zitbanken kunnen voor verschillende toepassingsgebieden gebruikt worden zoals parken, campings, scholen, zorg- en wooncentra, sportverenigingen     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details