Beton De Clercq
01:10
12-07-2018

Beton tot kunst verheven

Dat beton niet enkel het robuuste grijze mengsel is van granulaten en cement, bewijst Dries Aneca, CEO van Beton De Clercq. Dries Aneca is al langer actief binnen high-end designmeubilair en sculpturen, maar de recente samenwerking met een Braziliaans kunstenaar werkte toch grensverleggend.

De corebusiness binnen Beton De Clercq blijft nog altijd het produceren van prefab betonproducten voor opvang en transport van (afval)water alsook waterbehandelingssystemen. Aansluitend biedt Beton De Clercq ook kopmuren, L-elementen en bestratingsmateriaal aan. Met vestigingen in Brugge en Gent kan er vlot geleverd worden binnen Vlaanderen. Het bedrijf is gesticht in 1898 en was destijds de eerste in België. De laatste jaren zet Beton De Clercq vooral in op innovatie en vernieuwing. Dit opent ook deuren naar nieuwe markten en nieuwe sectoren.

Passie voor kunst
“Dat we niet verlegen zijn om een uitdaging aan te gaan, is al langer geweten”, zegt Dries Aneca.  “Het is een kwestie van opportuniteiten te willen zien en er iets mee te doen. Vanuit een passie voor interieur en kunst, werd de stap snel gezet om beton binnen deze toepassingen te integreren. Zo zijn we, als structureel partner van Sculpture Link, elke zomer te gast in Knokke-Heist. Deze jaarlijkse afspraak zorgt ervoor dat we keer op keer onze kunde kunnen bewijzen. Ons netwerk binnen de kunstsector breidt zich stelselmatig maar hoogwaardig uit.”

Beton De Clercq

Samenwerking met Alexandre da Cunha
“In dit kader gingen we recent ook de uitdagende samenwerking aan met de Braziliaanse kunstenaar Alexandre da Cunha. Vanuit een idee en concept werkten we samen tot het bekomen van een sculptuur, en hebben we beton die extra meerwaarde kunnen geven die het verdient. De sculptuur zorgde voor veel belangstelling tijdens Art Brussels in Tour & Taxis.”

“Stilstaan is achteruitgaan”, zegt Dries Aneca. Gedreven door passie staat deze ondernemer aan de start van nog veel mooiere projecten. Ieder architect, kunstenaar of creatieveling kan bij Dries Aneca terecht met zijn/haar idee of concept. “Door samen te brainstormen en de grenzen op te zoeken komen we tot een win-win voor elke partner die de samenwerking met Beton De Clercq aangaat”, besluit hij.     

Tekst en beeld | Beton De Clercq

GROND/WEG/WATERBOUW partners

COPROBASF