Lithobeton
01:30
03-09-2018

Betonbuizen en inspectieputten voor meer efficiëntie op de werf

Met de aankoop van een nieuwe buizenmachine investeerde Lithobeton nv – een sterke speler op de markt van rioleringsproducten – recent in zijn productieafdeling.  Dankzij deze investering kan Lithobeton blijven groeien in zijn rioleringsactiviteit.

Lithobeton produceert ongewapende en gewapende betonbuizen met een nuttige lengte van 2,85 m. Door gebruik te maken van betonbuizen met een bruikbare lengte van 2,85 m dient de klant minder bewegingen op de werf uit te voeren om hetzelfde aantal meters riolering te plaatsen dan bij kortere betonbuizen. Zo probeert Lithobeton de klant te helpen om een hogere efficiëntie op de werf te behalen en kostenbesparend te werken. De glijring wordt in de fabriek van Lithobeton aan de spiezijde op zijn juiste plaats gepositioneerd en verlijmd.

Inspectieputten op maat
Daarnaast produceert Lithobeton prefab betonnen inspectieputten die volledig op maat van de toekomstige riolering worden geproduceerd. “De betonnen inspectieputten van onze firma bieden heel wat voordelen en mogelijkheden”, klinkt het bij Lithobeton. “Het stroomprofiel wordt steevast vlak en vloeiend uitgevoerd en in België is Lithobeton de enige producent van betonnen inspectieputten die spie- en mofhulpstukken met een flexibele aansluiting in zijn inspectieputten voorziet. De aanwezigheid van deze hulpstukken zorgt ervoor dat de klant twee flexibele aansluitingen binnen één meter heeft zonder gebruik te moeten maken van andere hulpstukken zoals een spie-spiebuis. Hierdoor wordt opnieuw minstens één beweging per geplaatste inspectieput uitgespaard door de aannemer.”

Lithobeton

De asverschuiving of -verdraaiing bevindt zich in het vlak van de inspectieput waardoor deze beter en gemakkelijker in de toekomst kan worden geïnspecteerd. De betonnen inspectieputten kunnen ook worden toegepast voor een DWA-riolering omdat Lithobeton zijn putten bekleed met de BENOR-gekeurde epoxycoating EPOLITH TOP. Deze bekleding beschermt het naakte beton tegen inwerking van biogene zuren die aanwezig zijn in DWA-riolering en EPOLITH TOP wordt erkend door alle rioolnetbeheerders. In combinatie met hulpstukken in grès, pvc of pp worden de inspectieputten steeds 100 % op maat van de klant en de desbetreffende werf gemaakt. De inspectieputten bij Lithobeton worden volgens de eisen van het PTV 101 geproduceerd.

Paneelconstructies en drainerende producten
Hiernaast produceert Lithobeton ook verschillende types paneelconstructies zoals overstorten, veiligheids- en gewone kopmuren, uitstromen en paneelschouwen. Zo kan de klant alle nodige producten voor één werf bij Lithobeton bestellen. De voordelen hiervan zijn dat de klant één aanspreekpunt heeft om alles af te stemmen en dat Lithobeton sneller kan inspelen op de vraag van de klant.

Aangezien een duurzaam landschap belangrijk is voor Lithobeton, investeert het bedrijf in drainerende producten. Bij deze producten wordt het opgevangen regenwater terug naar de bodem afgevoerd. Onlangs heeft Lithobeton drie verschillende types drainerende U-kanalen aan zijn gamma toegevoegd en blijft het innoveren in andere drainerende betonproducten zodat Lithobeton haar steentje kan bijdragen om de klant te helpen voldoen aan de watertoets.     

Tekst en beeld | Lithobeton

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

GROND/WEG/WATERBOUW partners

FEBE Element Awards 2018Treeparker-boombunkersysteem