AHS
01:59
06-07-2018

Betonmixers en -pompen bouwen op maat van de klant

Het nieuwe werken is flexibel werken, ook in de betonsector. De firma AHS uit Hasselt laat flexibiliteit primeren en bouwt zijn betonmixers en -pompen op maat van de klant. “We bouwen in samenspraak met de klant en gaan alle opties precies zo positioneren als hij wenst”, vertelt zaakvoerder Willy Vannes. “Deze aanpak op maat verhoogt de veiligheid en het comfort van de werknemer.” 

AHS of Alcomat Hydraulic Service is sinds 1995 de officiële invoerder van het Italiaanse wereldmerk CIFA in de Benelux. Het Limburgse bedrijf heeft doorheen de jaren een heel eigen aanpak ontwikkeld die inzet op klantgerichtheid en “Nieuw aan onze betonmixers is dat we werken met een geboute opbouw in plaats van te gaan lassen. De opbouw van de mixer is op die manier veel flexibeler”, steekt zaakvoerder Willy Vannes van wal. “We bouwen de CIFA-mixers zowel op vrachtwagenchassis als op 2- en 3-assige opleggers. Bijzonder aan onze aanpak is dat we de mixer bouwen zoals de klant het wenst. De positie van alle opties wordt in samenspraak met de eigenaar bepaald. Heeft de klant bijvoorbeeld een voorkeur voor een opklapbare ladder in plaats van een shuifladder, dan monteren we die.”

Deze klantgerichte oplossingen mogen dan wel arbeidsintensiever zijn voor AHS, volgens Willy Vannes biedt deze aanpak niets dan voordelen: “Door op maat te bouwen, respecteren we de cultuur van het bedrijf en kan de werknemer met een mixer werken zoals hij het gewoon is. Dit komt de veiligheid en het comfort alleen maar ten goede.”  

AHS

Toegevoegde waarde
Met zijn CIFA-betonpompen gaat AHS hierin nog een stap verder. In de opties zoals een hogedrukreiniger, de positie van de stempelplaten, de grootte en positie van de materiaalbakken e.a., laat AHS de keuze volledig aan de klant. “Vandaag is het voor bedrijven niet zo evident om goede werkkrachten te vinden”, legt Willy Vannes uit. “Wij zijn ervan overtuigd dat we een toegevoegde waarde creëren door met de klant mee te denken en de machine precies zo af te leveren als hij het in zijn hoofd heeft en zoals zijn chauffeurs het graag willen.” 

Niet gebonden aan vrachtwagenmerk
Om diezelfde reden is AHS ook niet gebonden aan vaste vrachtwagenmerken. De klant kan zelf een vrachtwagen bestellen of het voertuig via AHS aankopen. “Zo kan hij zelf beslissen met welke vrachtwagen hij het liefst werkt. Stel dat een bedrijf een goede relatie heeft met een bepaalde vrachtwagen-dealer waarvan hij erg tevreden is, waarom zou hij die relatie dan voor ons in het gedrang moeten brengen? Onze klanten krijgen hierin alle keuzevrijheid”, aldus Willy Vannes. 

AHS

Overtuigde verdeler
AHS is al sinds 1995 invoerder van CIFA en is vandaag nog altijd even overtuigd van de Italiaanse fabrikant. “De CIFA-producten bepalen nog steeds de norm”, meent Willy Vannes. “De betonpompen van CIFA zijn lichtgewichten. Dankzij de combinatie van carbon en staal hebben zij een solide K40-pomp op de markt die te monteren is op een 6×4-vrachtwagen, een combinatie die niemand CIFA nadoet. Het volledig proportionele stabiliteitssysteem van CIFA kan geen enkele andere pompleverancier bieden. Dat de Italiaanse fabrikant vooruitstrevend is, bewijst de betonmixer die CAN-bus gestuurd werkt, waarmee CIFA vooruitloopt op de komende Europese norm op het gebied van veiligheid. CIFA ontwikkelde destijds ook de eerste betonpompmixer en is vandaag nog altijd marktleider in dit segment. CIFA wil altijd vooruitdenken en werken aan de optimale combinatie van comfort, veiligheid en productiviteit en daar streven we bij AHS ook naar.”     

Tekst | Liesbeth Verhulst  Beeld | AHS
Uitgelichte afbeelding: 
AHS laat de keuze volledig aan de klant wat de opties zoals een hogedrukreiniger, de positie van de stempelplaten en materiaalbakken e.a. betreft. 

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Geprefabriceerde voorgespannen brugliggers