Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Beton

Betonnen keerwanden met esthetische meerwaarde

keerwanden-motief-brabant-antraciet-kopieren

28 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De lange levensduur, de economische meerwaarde, de duurzame levenscyclus en de mogelijkheid tot maatwerk: het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele voordelen van prefab betonelementen. Naast de praktische voordelen wint ook esthetiek steeds meer aan belang. Dat beseft ook CBS Beton, al meer dan twintig jaar producent van betonelementen voor diverse toepassingen, van infrastructuur tot landbouw. “Innovatie, service, kwaliteit en esthetiek gaan bij ons hand in hand”, vertelt Leen Dewaele, internal sales bij CBS Beton.

Van keerwanden tot op maat gemaakte boordstenen, zitbanken en stapstenen: prefab beton is niet meer weg te denken uit het dagdagelijkse straatbeeld. En het is niet enkel kwaliteit waar klanten belang aan hechten, ook het esthetische aspect wordt alsmaar belangrijker. Leen Dewaele: “We merken dat er een grotere vraag is naar betonwanden op maat én met een bepaalde print en/of kleur. Zo zijn de keerwanden in antraciet erg in trek.

Modulobloc-stapelbetonblokken voor een zoutloods in Frankrijk.

 

BENOR-keurmerk

CBS Beton is de enige producent van keerwanden voor infrastructuur die een BENOR-keurmerk bezit (certificatielabel voor conformiteit met Belgische Normen). Alle elementen worden tijdens en na de productie gecontroleerd door onze kwaliteitsverantwoordelijke. Het bestverkochte product is de CLF10GS-keerwand met eenzelfde bovendikte. Dat laat toe om hoogteverschillen op te vangen en toch een mooi, gestroomlijnd eindresultaat te behalen. De keerelementen bestaan uit zelfverdichtend gewapend beton en zijn aan alle zichtzijden glad afgewerkt. Alle elementen voldoen aan de NBN EN 206-1 en aan de NBN 15-001 binnen constructieklasse S1, en zijn voorzien van sterkteklasse C60/75 in omgevingsklasse EE3 en milieuklassen XC4 en XC1. Ook de productie van op maat gemaakte kopmuren gebeurt onder BENOR.”

Studiebureau

Om klanten steeds de juiste service te verlenen en stijgende activiteit in de projectmarkt en bij overheidsopdrachten beter te ondersteunen, heeft CBS Beton een eigen studiedienst. “Die hebben we recent nog uitgebreid, om na te gaan of de vragen van klanten ook technisch haalbaar zijn. Het is mede dankzij die studiedienst en onze uitgebreide logistieke service, dat we snel kunnen schakelen en erg flexibel zijn voor onze klanten. Samen met het enthousiaste verkoopteam zorgt dit voor een optimale dienstverlening met net dat tikkeltje meer”, besluit Leen Dewaele.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details