Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Betonnen keerwanden met esthetische meerwaarde

Betonnen keerwanden met esthetische meerwaarde

De lange levensduur, de economische meerwaarde, de duurzame levenscyclus en de mogelijkheid tot maatwerk: het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele voordelen van prefab betonelementen. Naast de praktische voordelen wint ook esthetiek steeds meer aan belang. Dat beseft ook CBS Beton, al meer dan twintig jaar producent van betonelementen voor diverse toepassingen, van infrastructuur tot landbouw. “Innovatie, service, kwaliteit en esthetiek gaan bij ons hand in hand”, vertelt Leen Dewaele, internal sales bij CBS Beton.

Van keerwanden tot op maat gemaakte boordstenen, zitbanken en stapstenen: prefab beton is niet meer weg te denken uit het dagdagelijkse straatbeeld. En het is niet enkel kwaliteit waar klanten belang aan hechten, ook het esthetische aspect wordt alsmaar belangrijker. Leen Dewaele: “We merken dat er een grotere vraag is naar betonwanden op maat én met een bepaalde print en/of kleur. Zo zijn de keerwanden in antraciet erg in trek.

Modulobloc-stapelbetonblokken voor een zoutloods in Frankrijk.

 

BENOR-keurmerk

CBS Beton is de enige producent van keerwanden voor infrastructuur die een BENOR-keurmerk bezit (certificatielabel voor conformiteit met Belgische Normen). Alle elementen worden tijdens en na de productie gecontroleerd door onze kwaliteitsverantwoordelijke. Het bestverkochte product is de CLF10GS-keerwand met eenzelfde bovendikte. Dat laat toe om hoogteverschillen op te vangen en toch een mooi, gestroomlijnd eindresultaat te behalen. De keerelementen bestaan uit zelfverdichtend gewapend beton en zijn aan alle zichtzijden glad afgewerkt. Alle elementen voldoen aan de NBN EN 206-1 en aan de NBN 15-001 binnen constructieklasse S1, en zijn voorzien van sterkteklasse C60/75 in omgevingsklasse EE3 en milieuklassen XC4 en XC1. Ook de productie van op maat gemaakte kopmuren gebeurt onder BENOR.”

Studiebureau

Om klanten steeds de juiste service te verlenen en stijgende activiteit in de projectmarkt en bij overheidsopdrachten beter te ondersteunen, heeft CBS Beton een eigen studiedienst. “Die hebben we recent nog uitgebreid, om na te gaan of de vragen van klanten ook technisch haalbaar zijn. Het is mede dankzij die studiedienst en onze uitgebreide logistieke service, dat we snel kunnen schakelen en erg flexibel zijn voor onze klanten. Samen met het enthousiaste verkoopteam zorgt dit voor een optimale dienstverlening met net dat tikkeltje meer”, besluit Leen Dewaele.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details