Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Betonpompen met rupsrijwerk voor paalfundeerbedrijven
De Putzmeister BSA-C 1005 kan door zijn geringe afmetingen op plaatsen komen waar een grote truckmixer het al snel moet laten afweten.

Betonpompen met rupsrijwerk voor paalfundeerbedrijven

Onlangs werden daarvan twee nieuwe units geleverd aan firma De Waal Solid Foundations, waar de focus werd gelegd op een zo een compact en flexibel mogelijke machine te bekomen.

MMB machines steunt op sterke pijlers: naast een goede service verzorgen zij ook de verhuur en verkoop van topmerken zoals Putzmeister, Probst, Dynajet …. Aan het Putzmeister gamma stationaire betonpompen is een nieuw model toegevoegd. Het gaat hier om een BSA-C 1005 met een zeer compact rupswerk, die werd gemonteerd door MMB machines. Daarnaast zijn enkele interessante andere zaken toegevoegd, zoals een afstandsbediening op maat van de klant.

Aangezien voor het vullen van de holle buis kleine hoeveelheden beton nodig zijn, is het onhandig om met een grote pomp te werken.

De BSA- C 1005 wordt voornamelijk gebruikt voor het met beton vullen van in de grond gevormde palen. Hierbij moet meestal worden gemanoeuvreerd op een niet verhard, modderig en onstabiel terrein. Daarvoor is deze constructie de ideale unit om deze ingewikkelde werven succesvol af te werken.

In de grond gevormde palen

De Waal Solid Foundations is als gerenommeerde funderingsfirma gespecialiseerd in het uitvoeren van paalfunderingen en grondkeringen. Het bedrijf heeft kantoren in Lokeren en Oostende en behoort tot de groep Willemen. Onder de vele uitvoeringstechnieken zijn er enkele die gebaseerd zijn op het in de grond vormen van de funderingspaal. Dat kan via boren of inheien van een grondverdringende afgesloten holle buis. Wanneer die op diepte is en van wapening voorzien, wordt de buis tijdens het weer omhoog trekken gevuld met beton. Deze werkwijze is in België de meest toegepaste techniek die wordt gebruikt voor alle soorten projecten van klein tot groot.

De 3,5 ton wegende betonpomp op rupsen kan gemakkelijk op een dieplader worden gereden.

Aangezien voor het vullen van de holle buis kleine hoeveelheden beton nodig zijn, is het onhandig om met een grote pomp te werken. In deze situaties is een compacte en slechts ongeveer 5.000 kg wegende betonpomp op rupsen een uitkomst. Het grote voordeel van een pomp op rupsen is ook, dat deze zich zonder hulp kan verplaatsen en zo de afstand tussen de machine en pomp beperkt kan blijven. Dit vermindert de kans op verstoppingen en de hoeveelheid restbeton bij de opkuis ’s avonds.

Alternatief voor betonmixer

De Putzmeister BSA-C 10005 is ruim 5 m lang, net geen 2,5 m hoog en 1,2 m breed. De 3,5 ton wegende pomp kan gemakkelijk op een dieplader worden gereden. Ook kan hij door zijn geringe afmetingen op plaatsen komen waar een grote truckmixer het al snel moet laten afweten. Interessant is daarbij, dat het rupsrijwerk door de booroperator vanuit zijn cabine kan worden bediend.

Om op bouwplaatsen met weinig voorzieningen optimaal te kunnen functioneren is de betonpomp op rups in hoge mate zelfvoorzienend. De machine heeft dan ook een eigen waterpomp voor het reinigen van de leidingen, kan als optie een grote watertank van 762 liter meetorsen en heeft ook een luchtcompressor en persluchttank aan boord. Hij wordt aangedreven door een zescilinder Deutz dieselmotor die 55 kW (75 pk) vermogen levert. De betonpomp heeft een maximale opbrengst van 58 kuub/u, met een betondruk tot 71 bar. 

Bij MMB machines staat service voorop

MMB machines uit Erembodegem (bij Aalst) staat erom bekend, dat het dankzij de grote technische know-how, de jarenlange ervaring en de kwalitatieve producten altijd een klantgerichte oplossing kan aanbieden. Bij het jong dynamisch team met een voorkeur voor techniek wordt elke uitdaging enthousiast begroet. Als betrouwbare partner voor bouw -, beton -, en chapewerken gaat MMB machines samen met de klant op zoek naar de juiste producten voor diens werkzaamheden. Elke machine die een klant koopt, huurt of laat onderhouden of herstellen, voldoet dan ook aan de strengste kwaliteitseisen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details