Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Betonproducent eet oude fabriek op
De productielocatie ademt één en al duurzaamheid.

Betonproducent eet oude fabriek op

Bosch Beton draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. En dit is alleen maar toegenomen na de ingebruikname van de nieuwe fabriek en de daarop volgende overname in 2019. Maar hoe bedrijft Bosch Beton duurzaamheid?

Building a solid future

“Als we willen blijven bestaan en willen meebouwen aan de toekomst dan moet je daar vandaag over nadenken. Nu moet de duurzaamheidstransitie plaatsvinden”, klinkt het bij de Nederlandse producent. Beton is een betrouwbaar bouwmiddel, maar de grondstoffen zijn eindig. Daarom blijft het bedrijf innoveren, ontwikkelen en verduurzamen om een kwalitatief goed en duurzaam product te kunnen blijven maken en te leveren. Als eerste keerwandproducent behaalde Bosch Beton het CSC Goud-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat zij hun betonproducten op een duurzame en verantwoorde manier produceren. Het doel is een 100 % circulaire productie van hun keerwanden.

Bosch Beton hergebruikt de fundamenten van de oude fabriek.

Duurzame initiatieven

Ideeën en initiatieven over duurzaamheid zijn er volop bij de keerwandenproducent. Dit komt onder andere tot uiting in hun state of the art fabriek. Voor de nieuwe fabriek bekeken zij technieken om duurzaam en energieneutraal prefab te produceren. “De productielocatie ademt één en al duurzaamheid”, klinkt het. Zo hergebruikt het bedrijf het regenwater in het productieproces. De ruim 18.000 zonnepanelen op het dak zorgen voor energie. Omdat zij gebruik maken van duurzame materialen, installaties en gerecyclede producten is de betonnen keerwand een duurzaam product te noemen.


Oude fabriek opeten

Met de ingebruikname van de nieuwe fabriek in Barneveld is de productie van de prefab keerwanden aanzienlijk toegenomen. De fundamenten van de oude fabriek hergebruikt Bosch Beton en verwerkt zij tot granulaat. Zo vormt de 20.000 ton aan puin nieuwe grondstof voor de productie van hoogwaardige betonnen keerwanden. En dit past weer geheel in de duurzaamheidsgedachte van Bosch Beton. Het oude fabrieksterrein van zo’n twintig hectare krijgt bovendien een nieuwe functie als zonnepark met 75.000 zonnepanelen.

Oplossing op maat

Om tot de juiste oplossing te komen, gaat de keerwandenproducent in contact met de klant voor een goed en eerlijk advies. Neem vrijblijvend contact op met het team. Zij gaan graag in gesprek voor een oplossing op maat voor uw situatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details