Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Betonputten in alle soorten en formaten

Betonputten in alle soorten en formaten

De normen voor (nieuw)bouw worden steeds strenger. Zo zijn een regenwaterput, septische put en infiltratieput meestal verplicht. Wijckmans vervaardigt putten in alle soorten en formaten. Met eigen beton en 100 jaar ervaring.

Wijckmans staat al 100 jaar en vier generaties lang voor betrouwbare bouwmaterialen. Met klanten over heel het land is het bedrijf een van de vijf leidende Belgische familiale bouwmaterialenhandels. Door de eigen betoncentrale komen de materialen van bij de bron: stortbeton om meteen te gebruiken of betonnen putten afgewerkt met kennis van zaken. De eigen transportdienst brengt het beton, in welke vorm dan ook, tot op de werf.

Kwaliteitsvolle betonputten

Van regenwaterputten tot septische putten en van kleinschalige waterzuiveringsinstallaties tot controleputten: de productie van betonnen putten is een van de specialiteiten van Wijckmans. Op de site vervaardigt het team putten tot 20.000 liter in voegloos beton. Ook alle toebehoren zitten in hun gamma. Zo krijgt de klant een kant-en-klare put voor zijn project.

Regenwaterinfiltratie en -recuperatie

Bij heel wat (nieuw)bouwprojecten is regenwaterinfiltratie verplicht. Dat kan met waterdoorlatende materialen in de buitenaanleg, bijvoorbeeld grind of tegels, die het water gedeeltelijk laten infiltreren. Soms is de bovengrondse infiltratie echter onvoldoende. Dan is een ondergronds infiltratiesysteem nodig. Infiltratieputten zijn in dat geval een prima oplossing.

Door te kiezen voor een regenwaterput sparen gezinnen kostbaar drinkwater uit en besparen ze op het gezinsbudget. Voor onder meer het toilet, de wasmachine en het schoonmaken van het huis is regenwater een prima alternatief.

State of the art fabriek

Door de grotere vraag naar oplossingen voor waterrecuperatie en -infiltratie steeg de nood aan een nieuwe fabriek. Die kwam er ook, in het Limburgse Ham, langs het Albertkanaal. Wijckmans legt de focus op het milieubewustzijn van de klant en geeft zelf het goede voorbeeld met zijn productieproces. Alle grondstoffen voor de nieuwe fabriek worden aangevoerd via het kanaal. Een ecologisch alternatief, als je weet dat een binnenschip per tonkilometer slechts een kwart CO2-uitstoot in vergelijking met een vrachtwagen. Een serie waterputten – uiteraard zelfgemaakt– vangt tot 220.000 liter hemelwater op om in te zetten tijdens het productieproces. Het gezuiverde materiaal en het water worden aan het einde van de productie gerecupereerd en opnieuw ingezet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details