Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Betrouwbaar, robuust,  milieuvriendelijk en geruisloos

Betrouwbaar, robuust, milieuvriendelijk en geruisloos

Het internationaal gerenommeerde Liebherr concern biedt een brede waaier aan hoogwaardige bouwmachines en in het bijzonder, met dank aan zijn fabriek Liebherr Werk Mischtechnik in Bad Schussenried, ook machines met betrekking tot betontechniek. Het Liebherr betongamma werd onlangs uitgebreid met de nieuwe stationaire betonpomp op rupsen THS110-D5-K, uitgerust met de recentste Deutz TierV dieselmotor.

De firma Van der Spek uit Ternat heeft onlangs de twee eerste Liebherr betonpompen van dit type in dienst gesteld bij de firma Stabco Foundations uit Turnhout, een jonge, dynamische firma gespecialiseerd in funderingstechniek.  Hun vloot bestaat onder meer uit 2 Liebherr hei- en boormachines van het type LRB 18, die ingezet worden in grondstabilisatiewerken met onder andere boorpaaltechniek.  De hei- en boormachine LRB 18, met haar 18 m sledeslag en haar gewicht van meer dan 50 ton, kan palen tot een diameter van 600 mm heien/boren. De LRB 18 wordt door de pomp THS 110D5-K voorzien van beton. Beide machines communiceren dankzij de Liebherr Interface waardoor de machinist de aanvoer van beton via de pomp in het oog kan houden. Het betonproces optimaliseren, communicatiefouten vermijden en de veiligheid verhogen : dat is de moderne betrouwbaarheid bij Liebherr.

Elk onderdeel van de nieuwe Liebherr pomp is op een intelligente, compacte en moderne manier geïntegreerd, hetgeen gebruik en onderhoud vereenvoudigt. De bewegende delen zijn uitermate slijtvast en makkelijk te vervangen. De brede zijdelingse ruimtes maken het onderhoud aangenamer en vergemakkelijken het vullen van de brandstoftank. Het open hydraulisch circuit verbetert de ergonomie van de machine, laat een vermogen tot 320 bar toe op de zuigercilinders van de S-buis en vermijdt de drukaccumulatie.

Elk onderdeel van de nieuwe Liebherr pomp is op een intelligente, compacte en moderne manier geïntegreerd.

Uitermate inzetbaar

De stationaire Liebherr betonpomp op rupsen THS110D5-K is uitermate inzetbaar op de werf. Het door de Liebherr pomp ontwikkelde vermogen is dankzij de optimale afmetingen van de robuuste aanvoerleidingen maximaal, wat een optimale doorvloeiing en een minimale wrijvingsweerstand aan zijn gebruiker garandeert. Een ander uiterst belangrijk aspect bij Liebherr is het koelvermogen. Een groot stalen rooster beschermt het koelsysteem en heeft reserves aan koelvermogen.

Robuust frame

De Liebherr pomp wordt gemonteerd op een uiterst robuust stalen frame, is uitgerust met een 6-cilinder Deutz motor met 160 PK van de TIER V generatie (lage uitstoot) en geeft een rendement van 102 m³/u bij een vermogen van 75 bar zuigerstangzijde. Liebherr opteerde voor een demping aan het einde van de zuigercilinders waardoor de pomp bijzonder stil werkt. Stabco Foundations heeft dus voor de perfecte Liebherr combinatie geopteerd en biedt zijn klanten aldus een professionele oplossing bij het stabiliseren van hun terrein met beton.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details