Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BIM4Infra 2022

BIM4Infra 2022

Na een geslaagde eerste editie in 2019 was het afgelopen dinsdag (22/11) eindelijk zover. Voor de 2de maal vond het event BIM4Infra plaats in het VAC te Gent. Een inspirerende dag rond BIM voor iedereen actief binnen de infrastructuursector.

Daar de eerste editie nog georganiseerd werd vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer (“AWV op weg met BIM”), werd dit jaar het initiatief genomen vanuit het Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken. Een duidelijk signaal dat de digitale transformatie is ingezet binnen het volledige beleidsdomein en dat BIM-gericht werken een breder draagvlak krijgt binnen de Vlaamse Overheid.

De meer dan 250 inschrijvingen voor het event geven aan dat er nood is aan een platform voor het delen van kennis rond BIM in de infrastructuursector.

Met 15 parallelle sessies was er voor ieders wat wils. Onder de titels “Design BIM”, “Build BIM” en “Shape BIM” kwamen zowel technische uiteenzettingen als praktijkvoorbeelden aan bod. Zowel vanuit het standpunt van de overheid, als vanuit het standpunt van studiebureau´s en aannemers. Geen eenrichtingsverkeer, maar een gezonde mix van alle betrokken partijen binnen een project. In de wandelgangen was ook meermaals te horen “BIM doen we samen”.

Wij kijken alvast uit naar een volgende editie!

Wil je alles nog eens rustig nalezen, andere mensen inspireren of de informatie doorvertellen? Of wil u aan de slag gaan met de informatie uit de presentaties? U kan ze vanaf nu raadplegen op onze website.

Ontdek nog meer informatie over de BIM4infra Info- en Netwerkdag en alle presentatie via deze webpagina

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details