Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BLG LOGISTICS kiest voor productiebevorderende lithium-ion trucks van Linde

BLG LOGISTICS kiest voor productiebevorderende lithium-ion trucks van Linde

Linde Material Handling levert  binnenkort honderden heftrucks en magazijntrucks aan BLG LOGISTICS, een internationale logistieke dienstverlener met hoofdzetel in de Duitse stadsstaat Bremen. Ongeveer een derde van deze bestelling bedraagt stapelaars die met de zeer energie-efficiënte lithium-ion batterijen zijn uitgerust.

Voor een leverancier is betrouwbaarheid van het grootste belang, zo ook in het BLG-toelevercentrum voor auto-onderdelen in Bremen. Hier wordt dan ook veel verlangd van de verschillende heftrucks en magazijntrucks, die dagelijks een maximale productiviteit moeten opleveren gedurende meerdere shiften. Tot op heden was hiervoor een dagelijkse wissel van hun loodzuurbatterijen noodzakelijk en moest een grote opslagruimte voor deze accu’s worden voorzien. Dit nam niet enkel veel ruimte en tijd in beslag, maar zorgde ook voor bijkomende onderhoudskosten.

In hun zoektocht naar kostenbesparende oplossingen koos BLG LOGISTICS voor de lithium-ion technologie van Linde, een totaalpakket van voertuig, accu en oplader. Door de mogelijkheid om de interne batterijen tussendoor op te laden, kunnen nu ook korte pauzes voor dit doel worden benut. Bovendien worden batterijwissels en een bijkomende stockageruimte voor accu’s overbodig gemaakt. Daarbovenop werken de lithium-ion batterijen tot 30% efficiënter dan de klassieke loodzuurbatterijen, en voorkomt het veiligheidssysteem schade door oververhitting, overlading of een te zware ontlading.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details