Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BONTEXGEO INVESTEERT IN KWALITEIT VIA BENOR-LABEL
“Onze producten worden frequent gebruikt in de weg- en waterbouw voor scheiding, filtratie, wapening, drainage en/of bescherming.”

BONTEXGEO INVESTEERT IN KWALITEIT VIA BENOR-LABEL

BontexGeo is een toonaangevende speler voor de productie van geweven en niet-geweven geotextiel. Het bedrijf is in België de enige producent die voor beide toepassingen BENOR-gecertificeerde producten kan aanbieden. En dat levert klanten heel wat voordelen op.

Vanuit haar hoofdkantoor in Zele – en met verschillende vestigingen in Europa – levert BontexGeo tal van innovatieve geotextielen aan aannemers en groothandels. “Onze producten worden frequent gebruikt in de weg- en waterbouw voor scheiding, filtratie, wapening, drainage en/of bescherming”, zegt Kenny De Wolf, Product & Marketing Manager. “We investeren volop in onderzoek en ontwikkeling om onze klanten zo duurzaam mogelijke oplossingen aan te bieden, waar recycleerbaarheid en circulariteit een steeds grotere rol spelen. En ook de link met de BENOR-certificatie is een belangrijke troef die we onze klanten kunnen geven.”

Het BENOR-label van de geotextielen in de portfolio van BontexGeo is een belangrijke kwaliteitsgarantie.

Belang van BENOR-label

Het BENOR-label van de geotextielen in de portfolio van BontexGeo is een belangrijke kwaliteitsgarantie. “Dit label is erg belangrijk voor onze Belgische klanten”, bevestigt Kenny De Wolf. “Onze klanten stellen immers hoge eisen aan de bouwproducten die ze bestellen. Dankzij het BENOR-label kunnen we hen garanderen dat onze producten meermaals door een externe instantie gecontroleerd worden, en dus aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. In ons land wordt deze controle uitgevoerd door COPRO, een onpartijdige certificatie-instelling. Zij heeft een sublicentie om het BENOR-merk te beheren voor een hele reeks producten in de bouwsector.”

Strenge controles

Minimaal viermaal per jaar wordt er bij BontexGeo een uitgebreide BENOR-audit uitgevoerd. “Ook onze eigen kwaliteitscontroleprocedure wordt aan een strenge controle onderworpen, met staalnames die zowel in ons eigen labo als een extern labo getest worden”, aldus Kenny De Wolf. “We zijn erg fier op het feit dat we in België de enige producent zijn met een BENOR-certificatie voor zowel geweven als niet-geweven geotextiel. In ons land gelden voor geotextiel technische voorschriften die verankerd zijn in de PTV 829 van COPRO. Per toepassing – van wegenbouw tot waterwerken – zijn er specifieke vereisten. Ook in de toekomst zullen we blijven inzetten op dit thema, zodat we onze klanten de allerbeste service kunnen aanbieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details