Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BontexGeo kijkt naar de toekomst
BontexGeo is een producent van geweven en niet-geweven technisch textiel, dat voornamelijk ingezet wordt als geotextiel.

BontexGeo kijkt naar de toekomst

Sinds 2019 is BontexGeo zelfstandig actief en heeft het bedrijf zijn belofte waargemaakt om een betere en sterkere partner te worden. Het opereren op een zelfstandige basis maakte het bedrijf flexibeler en beter in staat om in te spelen op vragen van klanten en veranderingen in de markt.

Stratex GlasPatch®, een all-in-one oplossing voor asfaltversterking

Het bedrijf is dan ook veranderd in de voorbije 2 jaar. BontexGeo is een producent van geweven en niet-geweven technisch textiel, dat voornamelijk ingezet wordt als geotextiel. Om voorbereid te zijn op de toekomst deed BontexGeo enkele overnames binnen de Europese geotextielmarkt. Deze acquisities verstevigen de positie van BontexGeo in Europa en vergroten het gamma aan producten en oplossingen voor het klantenbestand aanzienlijk.

In Frankrijk werd Terageos overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van geocomposieten die gebruikt worden voor onder andere drainage en erosiecontrole. Producten zoals Teradrain® en Teracro® worden al meer dan 25 jaar met succes toegepast in diverse projecten.

Stratex, gebaseerd in Zwitserland, werd tevens aan de groep toegevoegd. Stratex is gespecialiseerd in de verkoop van een breed gamma producten voor de bouw. Al meer dan 20 jaar biedt Stratex een hoge service en expertise in de Zwitserse markt.

Een derde overname vond plaats in het Verenigd Koninkrijk, waar ABG nu deel uitmaakt van de BontexGeo groep. ABG is al ruim 30 jaar actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van geocomposieten voor gebruik in duurzame constructie, infrastructuurwerken en milieuprojecten.

Meer oplossingen voor meer sectoren

“Waar BontexGeo in het verleden hoofdzakelijk actief was binnen de typische infrasector (wegenbouw, spoorwegen, riolering,…), biedt de grotere groep nu ook meer oplossingen voor andere sectoren zoals bouwindustrie, stortplaatsen, groendaken en watermanagement”, vertelt product manager Kenny De Wolf.

Deze veranderingen leiden tot positieve effecten op de werking en de service voor de klanten van BontexGeo. Klanten van BontexGeo hebben nu ook directe toegang tot de producten en knowhow van de andere bedrijven binnen de groep, die in het verleden voornamelijk in hun desbetreffende thuismarkten actief waren.

“Door de goede samenwerking met de commerciële diensten van de andere bedrijven binnen de groep, kunnen we klanten in contact brengen met de juiste afdelingen om een geschikte oplossing te vinden voor hun probleem”, stelt Isabelle Ruyffelaere, salesverantwoordelijke voor België bij BontexGeo.

Op deze manier wil BontexGeo als groep een breder aanspreekpunt te vormen voor klanten op zoek naar specifieke materialen en bereidt het bedrijf zich voor op de toekomst door een stabiel en gezonde groep te vormen met een brede basis, waar klanten verzekerd blijven van een hoge service en kwaliteit.    

BontexGeo NV
Industirestraat 39
9240 Zele
T +32 (0) 52 457 411
E [email protected]
www.bontexgeo.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details