Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bosbedrijf Vandervelden uit Hamont-Achel is een echt ‘all round’-boomverwerkingsbedrijf
Hout- en bosexploitatie is een kolfje naar de hand van Bosbedrijf Vandervelden.

Bosbedrijf Vandervelden uit Hamont-Achel is een echt ‘all round’-boomverwerkingsbedrijf

Bosbedrijf Vandervelden werd in 1991 opgericht door broers Gerard & Paul Vandervelden en groeide door de jaren heen uit tot een betrouwbare partner voor diverse opdrachtgevers in alle segmenten van de sector: collega’s, natuurinstanties, Federale en Lokale overheden, wegenbouw en woningbouw. Het resultaat van dit alles is dat Vandervelden BV dagelijks met ongeveer 40 mensen actief is in alles wat met bomen en natuur te maken heeft.

Het bedrijf uit Hamont-Achel groeide de laatste jaren uit tot een echt ‘all round’-boomverwerkingsbedrijf. Om te beginnen kan Bosbedrijf Vandervelden aangesproken worden voor hout- en bosexploitatie. Dit omvat alle werkzaamheden waarbij er bovengrondse of ondergrondse begroeiing verwijderd dient te worden. Bij deze werkzaamheden wordt hoog ingezet op het verwerken van de vrijgekomen materialen, deels voor de houtverwerkende industrie en deels tot een brandstof voor de groene energiecentrales. Maar ook voor houtoverslag – lossen van schepen beladen met stamhout – kan je bij de Limburgers aankloppen. 

Ook voor houtoverslag kan je bij de Limburgers aankloppen.

Alle kennis in huis

Paul Vandervelden, bestuurder: “Ook bij ons zetten we keihard in op een circulaire economie, dus werken we al een tijdje met zo goed als geen afval. Door onze veelzijdigheid die we in de loop der jaren hebben opgebouwd, én het feit dat we alle kennis in huis hebben, kunnen we het volledig traject aanbieden, van boom tot stroom. Een boom wordt bij ons echt voor de volle 100% verwerkt. Want steeds meer bedrijven zetten in op groene energie en zweren fossiele brandstoffen af. Aangezien hout een hernieuwbare energiebron is, kan het dienen als biomassa-materiaal. Brandstof, dus. Op deze wijze dragen zowel Vandervelden als de bedrijven die dit aankopen hun steentje bij aan een beter milieu.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details