Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Brachot-Hermant Group investeert fors in Franse expansie

Brachot-Hermant Group investeert fors in Franse expansie

Brachot-Hermant Group heeft met ruim 120 jaar ervaring alle kennis onder één dak. Als producent en groothandel in natuursteenblokken, -platen, – tegels en – kasseien is de Brachot-Hermant Group wereldwijd actief in de ontginning, productie en distributie van natuursteen. Vandaag telt de Brachot-Hermant Group 19 eigen steengroeves, 8 productiefaciliteiten en 15 depots verspreid over Europa, Afrika en Indië. Naast de distributie van natuursteen, biedt Brachot-Hermant Group ook een ruim gamma in composiet en keramiek aan.

Voluit inzetten op Franse natuursteen

Brachot-Hermant Group staat niet stil. Focus voor de komende jaren ligt voornamelijk op de commercialisering en promotie van de Franse natuursteen. Bij de recente investeringen eerder dit jaar vallen de overnames van de 4 groeves LS Granits (Tarn graniet) en de productiesite ADHL (actief in de verwerking van buiten- en bestratingsmateriaal) op. Met deze acquisities zet Brachot-Hermant Group volop in op de verdere ontwikkeling van de Franse natuursteenindustrie in Frankrijk en ver daarbuiten.

Met de ontginning van de eigen Franse graniet Rose de la Clarté en recentelijk ook de 4 Tarntypes (LS Granits) verzekert Brachot-Hermant Group de aanvoer, de beschikbaarheid en de groei van de Franse natuursteen. Investeringen in optimalisatie en modernisatie van het machinepark binnen de groeves als in de productiesite van ADHL garanderen om kwaliteitsvolle producten af te leveren en dit op een korte doorlooptijd.

In het kader van Duurzame Bedrijfsvoering “Eerlijke Lokale Natuursteen” – zal Brachot-Hermant Group concrete afspraken vastleggen voor de verdere productie, commercialisering en promotie van de Franse Natuursteen.

Brachot-Hermant Carrières @Rocalia – stand G6C26

Uitbreiding en vernieuwing toonzaal en kantoorgebouwen Brachot Paris

In het voorjaar van 2020 opent Brachot-Hermant haar gloednieuwe toonzaal in het depot te Valenton, nabij Parijs.
Ook de gevel en kantoorruimtes zullen een modern aanblik krijgen. “We merken dat marbriers, (interieur)architecten, tegelhandelaars- en plaatsers en particulieren vaak niet weten hoe breed en diep ons gamma in platen natuursteen, composiet en keramiek juist is. Met de recente overname door de Group van Beltrami Natuursteen kunnen we nu ook een uitgebreid gamma in natuursteen tegels voor binnen en buiten aanbieden. Door de uitbreiding en de inrichting van de gloednieuwe toonzaal en buitenpark zullen we in staat zijn meer en diverse opstellingen te tonen om onze klanten beter te informeren en te inspireren.”, aldus Daniël Boddin– Responsable commercial France.

De uitbreiding en renovatie van de toonzaal – nu goed voor 100m2 – wordt gekenmerkt door het strak en open karakter. Paradepaardje is ongetwijfeld de directe toegang van de toonzaal naar de aangrenzende platenhal. “In de toonzaal krijgt de klant de mogelijkheid zich te verdiepen in de diverse materialen, toepassingen en afwerkingen binnen onze platenreeks. Vervolgens kan de klant eigenhandig de plaat uitkiezen in de aanpalende platenhal.”, aldus Daniël.

Voor de gevelbekleding van de kantoorgebouwen en de bevloering in de burelen werd gekozen voor de Kilkenny Limestone, een blauwgrijze kalksteen ontgonnen uit de eigen, gelijknamige, groeves in Ierland. In combinatie met de aluminium glaspartijen en de nieuwe metaalconstructie links en rechts van de bestaande gebouwen zorgt dit voor een eigentijdse en frisse look.

Naast de totaalrenovatie van de toonzaal in Valenton (Brachot Paris) wordt ook de hoofdzetel (inkomhal/burelen en showroom) in Deinze (België) onderworpen aan een grondige make over. Een toonzaal van maar liefst 5.000 m2 zal opengesteld worden aan directe (natuursteenbewerkers) en indirecte klanten (interieurarchitecten/architecten/designers/ particulieren/etc.). In juiste lichtomstandigheden en passende setting kunnen de platen in natuursteen, composiet en keramiek worden bewonderd en geselecteerd. De opening hiervan is ook voorzien in het voorjaar van 2020.

Uitbreiding stockageruimte in Brachot Grand-Ouest

In het Bretoense Saint-Étienne-en-Coglès breidt Brachot-Hermant Group haar stockageruimte uit met 2040 m2. Deze
hal dient voornamelijk als opslag voor de natuursteen (travertin en zandsteen) en keramische tegels van dochterbedrijf Stoneasy.com, de online groothandel in tuin- en sierbestrating. Door deze expansie zal Stoneasy.com – naast het vergroten van de logistieke capaciteit – ook de snelheid van dienstverlening versterken in het Westelijk gebied van Frankrijk (Bretagne, Pays de La Loire, Poitou-Charentes, Normandie, Centre).

Stoneasy.com @Paysalia – stand 6C98

 

Franse marmer Henri IV als blikvanger op stand Brachot-Hermant/Beltrami Natuursteen

Naast het eigen gamma zet Brachot-Hermant Group ook in op de aankoop, verkoop en promotie van andere Franse Natuursteen. Het in-house aankoopteam gaat hiervoor zorgvuldig de juiste steen sourcen en sluit lange termijn samenwerkingen af met gerenommeerde groeves. De diverse productiefaciliteiten binnen de Group laten het verzagen van de blokken in (dikke) platen en tegels, alsook de bewerking toe.

Zo pakt Brachot-Hermant op Rocalia uit met de Franse natuursteen Henri IV. Deze marmer erkent zich door haar tijdloos karakter in een palet van diverse tinten grijs. Verkrijgbaar in diverse (eigen) afwerkingen als brosso vecchio, sensato, gepolijst, verzoet, etc. in platen en tegels. Geschikt voor toepassingen binnen- en buitenshuis.

Brachot-Hermant – Beltrami Pierres Naturelles @Rocalia – stand 6F62

Nieuwe groeve Larvik Granite garandeert aanvoer Blue Pearl in Frankrijk

De graniet Labrador Bleu is traditioneel een veel gevraagd en populair materiaal op de Franse markt, en dit zowel voor de klassieke toepassingen als voor de funeraire sector. Investeringen door de Brachot-Hermant Group in de recent geopende groeve Blue Pearl #8 (Larvik Granite – Noorwegen) garandeert de beschikbaarheid op lange termijn in Frankrijk en wereldwijd van dit gekende en belangrijke materiaal.

Brachot-Hermant Carrières @Rocalia – stand G6C26

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details