Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Brachot-Hermant Group zet verder in op verticale integratie

Brachot-Hermant Group zet verder in op verticale integratie

Overname productie-unit ADHL (Les Ateliers du Haut Languedoc) versterkt positie van de Belgische natuursteenprofessional Brachot-Hermant Group in Frankrijk.

Per 30 september 2019 zijn de aandelen van de Franse Les Ateliers du Haut Languedoc SARL (kortweg: ADHL) door de Belgische Brachot-Hermant Group overgenomen. Dit na akkoord met SETP Holding SAS (Comblanchien), die – buiten de overname – ook concrete afspraken vastlegde met Brachot-Hermant Group voor de verdere intensivering van de  commerciële activiteiten in Frankrijk. Beide partijen zullen zich inzetten om – in het kader van een duurzaam en milieuvriendelijk beleid – de lokale Franse steen te promoten.

ADHL is een toonaangevende producent in buiten- en bestratingsmateriaal (kasseien – tegels – boordstenen – straatmeubilair) op de Franse markt. De overname past volledig in Brachot-Hermant Group’s verticale integratiestrategie en zal de positie binnen de ontginning en verwerking van natuursteen in Frankrijk (en wereldwijd) vergroten.

ADHL (Les Ateliers du Haut Languedoc) gelegen in Montredon-Labessonnie (Tarn-regio) werd opgericht in 1978 en profileert zich als oneshop producent van Franse graniet en ander natuursteen voor buitengebruik, wegen en stedelijke ontwikkeling: van tegels over kasseien tot boordstenen en straatmeubilair. Vandaag telt de natuursteenproducent ongeveer 30 medewerkers. Continue investeringen in modernisatie en optimalisatie van het machinepark en de stockage-units laten ADHL een bijzondere flexibiliteit en snelheid binnen de aanvoer, productie en levering toe.

Met de acquisitie door de Brachot-Hermant Group vervoegt ADHL een familiale holding met Belgische roots (Deinze), wereldwijd actief in de ontginning, verwerking en distributie in natuursteen. Eerder dit jaar nam de Group de nabijgelegen groeves LS Granits SARL over, operationeel in de ontginning van 4 soorten Tarn-graniet.

Recentelijk nam het de activiteiten over van de Bretonse Rebillon groeve. Dit in het verlengde van de ontginningsactiviteiten van de Franse graniet Rose de la Clarté, die eerder al door de eigen SAG groeve werden uitgevoerd. In 2017 nam Brachot-Hermant Group ook de Belgische natuursteengroothandel Beltrami over met vestigingen in Harelbeke (Beltrami NV) en Brugge (SDS Kasseien) – voornamelijk actief in de distributie van tegels voor binnen- en buitengebruik binnen de residentiële, project en bestratingsmarkt.

Door de overname van ADHL versterkt Brachot-Hermant Group haar bedrijfseenheid binnen de bestratings- en tegelactiviteit. Naast onder meer de ontginning en verwerking van eigen blauwe hardsteen (Kilkenny Limestone, Ierland) beschikt Brachot-Hermant Group nu ook over eigen granietgroeves en productie-units in Frankrijk voor deze toepassingen.

Brachot-Hermant Group zet fors in op een Duurzame Bedrijfsvoering. Met het oog opEerlijke Lokale Natuursteen zijn er concrete afspraken vastgelegd met SETP Holding SAS wat betreft de verdere commercialisering en promotie van de lokale Franse Natuursteen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details