Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Brigade Electronics redt levens
De producten van Brigade Electronics verminderen het risico op ongelukken en beschermen kwetsbare weggebruikers door de dode hoeken van voertuigen te minimaliseren.

Brigade Electronics redt levens

Niemand hoeft nog overtuigd te worden van de overduidelijke voordelen van adequaat gebruik van technologie inzake verkeersveiligheid. Technologie kan namelijk helpen om ongelukken en daarbij horende slachtoffers te vermijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerlei sensoren die de chauffeur kunnen wijzen op eventuele gevaren rond een voertuig. Maar uiteraard is ook op werven 100% veiligheid rond voertuigen aan te raden …

Brigade Electronics zet zich al ruim 45 jaar in voor veiligheid van chauffeurs en omstanders. De producten van Brigade Electronics verminderen het risico op ongelukken en beschermen kwetsbare weggebruikers door de dode hoeken van voertuigen te minimaliseren. Ook heeft Brigade verschillende detectiesystemen die chauffeurs waarschuwen voor gevaarlijke situaties om zo ongelukken te beperken. Door de vele handelingen die gemaakt worden tijdens het werk op werven met allerlei voertuigen en machines is het soms lastig om het overzicht te bewaren. 

Een bekwaam team van ingenieurs stuurt een nauwkeurig geregeld ontwerp- en productieproces plus onderzoek en ontwikkeling binnen het bedrijf.

Strenge en uitvoerige tests

Door de zeer uitgebreide ervaring en kennis begrijpen ze als geen ander de industrie en de problemen waar klanten kunnen voor staan. Brigade liep en loopt nog steeds voorop in de branche, of het nu gaat om baanbrekende nieuwe producten of het betreden van nieuwe markten over de hele wereld en om die markten van informatie te voorzien.

Nikki Collignon, marketingmedewerker Brigade Electronics: “We brengen alleen producten op de markt als we ervan overtuigd zijn dat ze geschikt zijn voor het doel. Wat het product of technologisch proces ook is, het moet strenge en uitvoerige tests doorstaan voordat we het geschikt vinden voor toevoeging aan onze portfolio.”

“Een bekwaam team van ingenieurs stuurt een nauwkeurig geregeld ontwerp- en productieproces plus onderzoek en ontwikkeling binnen het bedrijf. Daarin onderscheiden we ons van concurrenten. Dit team zorgt ervoor dat onze producten steeds weer van hoog niveau zijn.”

Sidescan®Predict behoort tot de nieuwste generatie van detectiesystemen voor de zijkant van een voertuig.

Nieuwste generatie detectiesystemen

Sidescan®Predict behoort tot de nieuwste generatie van detectiesystemen voor de zijkant van een voertuig. Deze zijn ontworpen om botsingen te voorkomen tussen voertuigen, objecten en kwetsbare weggebruikers. Er wordt gebruik gemaakt van Ultrasone Technologie; een intelligent systeem dat voorspelt wanneer er een ongeval plaats kan vinden. Door gegevens zoals snelheid, richting en versnelling van zowel het voertuig als het gedetecteerde object te analyseren en onderscheid te maken tussen stilstaande en bewegende objecten, beoordeelt het algoritme van de Sidescan®Predict het risico en berekent de kans op een botsing.

Technologie kan helpen om ongelukken en daarbij horende slachtoffers te vermijden.

Realtime beelden rond voertuig

Ook de Backeye®360 ondersteunt de chauffeur in het verkeer. Door zijn unieke eigenschappen kan dit systeem de bestuurder in één realtime beeld een volledig zicht rondom het voertuig geven. 360° technologie werkt met vier groothoekcamera’s met elk een kijkhoek van 180°. De vier beelden worden gelijktijdig naar een Elektronische Controle Unit (ECU) gestuurd voor verwerking, combinatie, blending en integratie. De vertekening door de groothoeklens wordt gecorrigeerd, zodat een helder, vloeiend, realtime beeld op de monitor van de bestuurder wordt weergeven. Dit systeem elimineert alle dode hoeken van een voertuig om zo een overzichtelijk beeld te creëren.

Nikki Collignon: “Het Backeye®360-systeem is net zoals onze andere camerasystemen uit te breiden door middel van een MDR, oftewel: Mobiele Digitale Opname Apparatuur. Incidenten met voertuigen zijn tijdrovende zaken om op te lossen. Een gebrek aan solide bewijsmateriaal kan er vaak toe leiden dat bedrijven automatisch de aansprakelijkheid aanvaarden. Door beelden vast te leggen via op het voertuig gemonteerde camera(‘s), bied het MDR-systeem van Brigade een oplossing hiervoor. Zo kunnen aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen gerealiseerd worden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details