Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Cementvrije CERO-bestrating dubbel in de prijzen op Techni-Mat!
CERO combineert heel wat voordelen: u heeft nog steeds een ruime keuze uit kwaliteitsvolle sierdeklagen, u hoeft niet in te leveren op het esthetische aspect van uw ontwerp en toch kiest u voor een lagere milieubelasting.

Cementvrije CERO-bestrating dubbel in de prijzen op Techni-Mat!

CERO wint Sustainabilty Award

Een professionele jury nomineerde CERO samen met twee andere kandidaten uit een totaal van 26 inzendingen. Dit geeft aan dat CERO een welgekomen innovatie is binnen de bestratingsmarkt. Als grote sterkte noemde de jury het feit dat CERO-bestrating een lagere CO2-uitstoot met zich meebrengt en dit toch weet te combineren met hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden voor de deklaag. Het was het eerste dossier van de 26 dat men heeft bekeken en ook meteen het sterkste.

CERO, de nieuwe cementvrije bestratingslijn van STRADUS viel woensdag 7 oktober dubbel in de prijzen tijdens de Techni-Mat Awards. Niet alleen de jury wees de Sustainability Award toe aan deze innovatie, maar ook het publiek bleek fan van CERO. Dit geeft aan dat CERO een welgekomen innovatie is binnen de Belgische bestratingsmarkt.

Ook het publiek stemt voor CERO

CERO bleek ook dé grote favoriet van het publiek op Techni-Mat. STRADUS mocht namelijk ook de Audience Award mee naar huis nemen. Bezoekers van de beurs kregen woensdag de kans ook hun stem uit te brengen. CERO nam het hier niet alleen op tegen de twee andere genomineerden in de categorie Sustainability Award, maar ook de drie kandidaten in de categorie Technical Award.

Overige nominaties

De twee andere kandidaten voor de Sustainability Award, innovaties van Riopro en Pluvio, waren beiden innovaties met het oog op infiltratie en filtering van hemelwater. Dit om wateroverlast en uitdroging van de bodem tegen te gaan, een hot topic waar ook STRADUS aan bestratingszijde continue aandacht schenkt.

In kader van de Technical Award werd innovaties van CGK Group, Wavin en Teccon door de jury geselecteerd.

Verdere info over de andere kandidaten vind je op de website van Techni-Mat.

CERO is verkrijgbaar in meer dan 80 formaten en 5 afwerkingen. De deklaag bestaat nog steeds uit cementgebonden beton. Het CERO-assortiment biedt bijgevolg een uitgebreide keuze aan sierdeklagen waarvan de vertrouwde textuur en kleur onaangeroerd blijft.

CERO: kwaliteitsvolle sierbestrating, tegen een lagere milieubelasting

Tegen 2030 moet België de CO2-uitstoot verminderen met 35% (t.o.v. 2005). Hierbij hebben ook onze lokale openbare besturen een belangrijke rol. CERO biedt de mogelijkheid op lokaal niveau een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Met CERO kies je als bestuur dus voor kwaliteitsvolle sierbestrating, tegen een lagere milieubelasting!

CERO-bestrating maakt gebruik van cementvrij geopolymeerbeton en heeft bijgevolg een zeer lage CO2-uitstoot. Deze ligt tot 70% lager dan die van standaardbetonproducten en zelfs 35% lager dan die van producten op basis van duurzamere cementtypes. Dit zonder in te boeten aan kwaliteit én met de vertrouwde sierdeklagen.

Geopolymeerbeton vervangt cement als bindmiddel door geopolymeer. Geopolymeerbeton is niet nieuw, maar werd in België tot dusver nog niet toegepast voor bestratingsproducten. In navolging van CRH-zusterbedrijf Struyk Verwo Infra, die CERO ontwikkelde en eerder reeds lanceerde op de Nederlandse markt,  brengt STRADUS nu dus voor het eerst bestrating op basis van geopolymeerbeton op de Belgische markt.

CERO is KOMO-gekeurd en past perfect in een circulaire economie. De cementgebonden deklaag maakt dat de vertrouwde sierdeklaag onaangeroerd blijft. Het CERO-assortiment biedt keuze uit meer dan 80 formaten en 5 afwerkingen.

Meer weten of vragen?

Download de infobrochure op www.stradus.be of neem contact met ons op met het STRADUS-team.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details