Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
CGK Group Gullegem haalt raamcontract Aquafin ter waarde van 3 miljoen euro binnen

CGK Group Gullegem haalt raamcontract Aquafin ter waarde van 3 miljoen euro binnen

Aquafin, in Vlaanderen verantwoordeljk voor 88% van de zuivering van alle huishoudelijk afvalwater, doet een beroep op CGK Group uit Gullegem voor de vervanging van de 20 jaar oude ijzerchloridetanks in heel Vlaanderen. Met de vervanging van meer dan 70 tanks gaat een investering van ruim 3 miljoen euro gepaard. Een 3-tal nieuwe medewerkers hebben hierdoor gedurende 4 jaar werkgarantie.

CGK Group uit Gullegem, specialist in duurzame en innovatieve oplossingen voor de opslag, behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere (gevaarlijke) vloeistoffen, haalde onlangs een mooi langetermijncontract ter waarde van 3 miljoen euro binnen, het grootste contract in zijn geschiedenis. Aquafin, op zijn beurt verantwoordelijk voor de verzameling en zuivering van afvalwater in heel Vlaanderen, wil met deze investering de 20 jaar oude enkelvoudige ijzerchloridetanks met splikuip vervangen door dubbelwandige tanks. En doet daarbij een beroep op CGK Group uit Gullegem.

Maarten Schueremans, Project Manager Aquafin NV:

Aquafin NV start op heden met  de vernieuwing van een groot lot van bestaande chemicaliëntanks aangezien de levensduur van deze tanks na 20 jaar ten einde loopt en Aquafin voor opslag van gevaarlijke producten steeds gebonden is aan de vingerende VLAREM wetgeving. Gezien het grote aantal tanks dat vervangen wordt, werd ervoor gekozen om de levering en montage van de nieuwe tanks via een nieuw raamcontract op de markt te brengen. Dit raamcontract heeft voor Aquafin NV verschillende voordelen: éénzelfde leverancier waarmee we een echt partnership aangaan voor meerdere jaren, gunstige prijszetting door volumeverhoging en eenvormigheid, efficiëntie in ontwerp- en uitvoeringsfase, …”

De opdracht behelst het leveren, installeren en in dienst nemen van dubbelwandige ijzerchloride tanks met doseerpompkast en het verwijderen van de bestaande doseerinstallatie. Daarbij staan we ook in voor de recyclage van de oude tanks. Zo wordt onder meer de mogelijkheid onderzocht om de tanks te herwerken in kunststof rijplaten voor onze LODAX-afdeling.

De eerste levering van de tanks gebeurt volgende maand. Het gaat om tanks voor Wommelgem, Nijlen en Deurne. In totaal zullen meer dan 70 tanks vervangen worden in het volledige Vlaamse landsgedeelte.

Stijn Dely, Business Unit/Supply Chain Manager van CGK Group:

In ons atelier in Gullegem worden de tanks en de pompkast volledig opgebouwd. Aansluitend zullen onze techniekers de bestaande tank demonteren om de nieuwe ter plaatse te zetten. De aansluiting van het leidingwerk zit ook in het takenpakket vervat. Per tank voorzien we één week voor de volledige omschakeling. Een goede planning is dus van belang. We hebben er alle vertrouwen in dat dit vlot zal verlopen dankzij de expertise van onze medewerkers. Deze mooie opdracht zorgt voor werkgelegenheid voor een 3-tal medewerkers gedurende 4 jaar en is een mooie basis voor de nieuwe productiehal die we na de zomer van 2023 in gebruik zullen nemen.”

Maarten Schueremans:

“Onze aankoopdienst heeft dit raamcontract vormgegeven en conform wetgeving overheidsopdrachten op de markt gebracht. Na evaluatie van de verschillende inschrijvers is CGK Group te Gullegem hier als conforme en beste partij weerhouden.

CGK is voor Aquafin geen onbekende partner en we zijn ervan overtuigd dat we dit project van de chemicaliëntanks samen tot een succes gaan maken voor alle partijen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details