Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
CO2-bewust certificaat voor Duchêne en De Graeve (Eiffage Benelux)
Aurélien Bernard (COPRO) overhandigt het CO2-prestatiecertificaat aan Philippe Goblet (gedelegeerd bestuurder Duchêne) en Brice Duchêne (milieucoördinator Duchêne).

CO2-bewust certificaat voor Duchêne en De Graeve (Eiffage Benelux)

De CO2 -Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bedrijven aanzet om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Het wordt in Nederland als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt. Naar aanleiding van het succesverhaal van de CO2-Prestatieladder in Nederland hebben de Vlaamse, Waalse en Brusselse overheden in 2019 besloten om de CO2-Prestatieladder tot 2022/2023 te testen bij een twintigtal grote overheidsopdrachten in de bouwsector. De bedrijven die hun CO2-uitstoot verminderen zullen in de toekomst een grotere kans maken om overheidsopdrachten binnen te halen. 

COPRO certificeert als Belgische certificatie-instelling zowel grote als kleine Belgische bedrijven in dit proces sinds september 2020. We zijn verheugd om dergelijk certificaat te kunnen uitreiken aan Duchêne en De Graeve, Waalse dochterondernemingen van Eiffage Benelux.

Dirk Van Loo, CEO van COPRO: “We wensen Duchêne en De Graeve proficiat met het behalen van hun certificaat. Zij tonen aan dat ze actief en structureel werken aan de reductie van hun CO2-emissie. Met de CO2-Prestatieladder beschikken zij over een tool voor de opvolging van hun CO2-footprint-inspanningen, alsook voor het efficiënt gebruiken van materialen en het gebruik van duurzame energie.”

Kim De Jonghe, verantwoordelijke duurzaamheidscertificatie bij COPRO: “Duchêne en De Graeve zijn bij de eerste Waalse spelers in de markt die het certificaat behalen. Zij zijn het sterke voorbeeld voor andere organisaties om net zoals hen voluit in te zetten op CO2-reductie in de bouw- en infrastructuursector.”

Aurélien Bernard (COPRO) met Colin Godefroid (coördinator CO2 / project manager De Graeve) en Clément Deveugle (gedelegeerd bestuurder De Graeve).

Naar aanleiding van deze gebeurtenis ging Auditor Aurélien Bernard langs bij Duchêne en De Graeve om het certificaat te bekrachtigen, met de bijhorende felicitaties voor hun verwezenlijkingen in het terugdringen van hun CO2-uitstoot. 

Christophe Van Ophem, CEO Eiffage Benelux: “We streven er vanuit Eiffage Benelux naar om onze ecologische voetafdruk drastisch te verminderen. Het jaarlijks in kaart brengen van onze uitstoot laat toe om onze vooruitgang bij te houden en concrete acties te bepalen om onze ambitie om dé leider te worden op het vlak van duurzaam bouwen, te realiseren. Ik ben dan ook enorm trots dat onze twee Waalse bedrijven de eerste twee bouwbedrijven zijn die dit niveau 3 op de CO2-prestatieschaal in Wallonië behalen. Op nationaal niveau zijn onze 9 andere bedrijven gecertifieerd met niveau 3, of zelfs niveau 4 voor Herbosch-Kiere.” 

COPRO blijft ervan overtuigd dat steeds meer bedrijven de stap zullen zetten naar een onpartijdige bevestiging van het streven naar een lage CO2-footprint. De dienstverlening rond de CO2-Prestatieladder past in de visie van COPRO om steeds meer in te zetten op duurzaamheid. Eerdere initiatieven zoals de opname van duurzaamheidseisen achter het COPRO & BENOR-keurmerk, het beheer van het NTMB-zorgsysteem, zijn digitale transformatie en de opstart van het proces rond het VOKA charter Duurzaam Ondernemen passen in dit opzet.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details