Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
“Comfort, ecologie én budget, dat is de essentie”
In het Astridpark in Anderlecht is de greenROAD® halfverharding toegepast.

“Comfort, ecologie én budget, dat is de essentie”

Green Road nv – specialist inzake renovatie en onderhoud van onverharde en halfverharde wegen en paden – heeft met zijn jarenlange ervaring de nodige expertise in huis om dit te laten slagen. “Het is helemaal niet evident om de factoren comfort, ecologie en budgetvriendelijkheid samen te brengen. Maar met de gepatenteerde Green Road-technieken wordt in elk project weer gestreefd naar dat perfecte evenwicht”, benadrukt Gedelegeerd Bestuurder Cedric Donck.

De diensten van Green Road kan je opdelen in drie pijlers: het Klassiek Green Road Procedé, greenROAD® halfverharding en Zoomranden.

Klassiek Green Road Procedé

Het Klassiek Green Road Procedé bestaat in hoofdzaak uit de bewerkingen frezen, nivelleren en verdichten. Deze toepassing wordt gebruikt voor de aanleg, renovatie of her­aanleg van trage wegen, paden voor recreatief gebruik, bos- en landwegen. Comfort en ecologie vormen een symbiotisch geheel in dit procedé. Ivar Nijs, bijna 20 jaar hét aanspreekpunt voor dit systeem: “Reeds aanwezig steenachtig materiaal wordt zo veel mogelijk herbruikt (eventueel aangevuld) en bewerkt om de nodige structuur te bieden voor een vernieuwde verharding. Dit hergebruik resulteert in een verlaagde transportdruk én een lagere materiaalkost. De herwerking zorgt op zijn beurt voor een verbeterd comfort voor haar gebruikers, terwijl het authentieke gevoel van bos- of wandelpad behouden blijft. Dat is de sterkte van het Klassiek Procedé.”

Comfort en ecologie vormen een symbiotisch geheel in het Klassiek Green Road Procedé

greenROAD® halfverharding

greenROAD® is een drainerende halfverharding bestaande uit harde natuursteengranulaten, gebonden met een uniek plantaardig bindmiddel. Veerle Ryde, greenROAD® Product Manager: “De drainerende functie verzekert het gebruikscomfort, beperkt sterk het onderhoud en zorgt tegelijkertijd voor de aanvulling van het grondwater op de natuurlijke manier. Het feit dat het greenROAD®-bindmiddel goed water opneemt en ook tijdelijk vasthoudt – vergelijkbaar met de werking van een zeemvel – zorgt ervoor dat water zich niet vrij kan bewegen doorheen de halfverharding, wat uitspoeling en dus onderhoud voorkomt. Bovendien is op deze manier de waterdoorlatendheid gegarandeerd gedurende de volledige levensduur van het materiaal. Het resultaat is een stabiele toplaag. Gezien greenROAD® niet versteent en rehydratatie de bindingen reactiveert, is het materiaal van deze toplaag deels zelfherstellend en ook makkelijk plaatselijk te herwerken. Dus ook hier geldt de langetermijnvisie en gaan budget, comfort en ecologie hand in hand.”

Zoomranden

Overgroeiende bermen van wegen verminderen de nuttige breedte en zorgen voor stagnerend water op het wegdek. Zeker bij fietspaden is dit een ongewenst fenomeen. Het is zeer oncomfortabel voor de gebruiker en kan leiden tot gevaarlijke situaties in de winterperiode. Bovendien zal ook de levensduur van de verharding aanzienlijk verkorten en uiteindelijk aanleiding geven tot substantiële onderhoudskosten. Zoomranden biedt hier een pasklare, snelle en economische oplossing: “Door toepassing van Zoomranden verlengen we de levensduur van de verharding. Vegetatie en aarde worden weggesneden waardoor regenwater terug natuurlijk kan afvloeien. Dit verhoogt meteen ook het gebruikscomfort én is ecologisch. In één vloeiende beweging wordt het weggesneden materiaal opgeschept, verpulverd en teruggegeven aan de natuur. Er moet dus geen materiaal afgevoerd worden. Een langdurige en economische oplossing”, besluit Cedric Donck.     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details