Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Compatibiliteit en onafhankelijkheid vormen de basis voor succes 
Infrakit is een ‘gateway’ in en uit BIM.

Compatibiliteit en onafhankelijkheid vormen de basis voor succes 

“Wanneer we kijken naar Infrakit, dan is het eerste dat opvalt de onafhankelijkheid van merken en andere platforms”, opent Tiny Nuiten het gesprek. “We zijn niet gebonden aan één specifiek merk. Machinebesturing of een meet-app? Sluit maar aan. Dat geldt ook voor overige data zoals documenten, rapporten, foto’s… Infrakit is compatibel met alle vormen van data en accepteert werkelijk alles.”

Tiny Nuiten, Algemeen Directeur van Infrakit.

Schoenmaker blijf bij je leest

Bij Infrakit geldt het principe ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’. Tiny Nuiten: “We maken geen experimentele uitstapjes. We kiezen er bewust voor om wat wij doen extreem goed te doen. Wat we niet in huis hebben, halen we bij andere specialisten. Uiteraard gaan we daar zorgvuldig mee om, dat zijn niet de eerste de beste bedrijven. We willen tenslotte over de hele linie kwaliteit waarborgen.”

Infrakit zorgt ervoor dat hardware fabrikanten kunnen koppelen. Dat geldt ook voor andere dataverwerkers, zoals Microsoft, Viktor, Relatics of Autodesk. “We zoeken daarom steeds de connectie met specialisten die raakvlakken hebben met wat wij doen en waarmee we overlappingen hebben. Je gaat partnerships aan en onze klanten valideren het geheel. Onze grote klanten zijn voortdurend bezig met het digitaliseringsproces en zoeken ‘the right tools for the right job’. Een van die tools is Infrakit. Wij zorgen voor de verbinding tussen alle andere tools die zij gebruiken en spelen om die reden een centrale rol in het digitaliseringsverhaal.” Als voorbeeld haalt Tiny Nuiten de samenwerking met Relatics aan: “Klanten gebruiken dat en willen informatie toetsen, vandaar de integratie met Relatics.”

Onafhankelijkheid als speerpunt

Infrakit draagt haar onafhankelijkheid hoog in het vaandel. “We kunnen niet kiezen voor slechts één connectie. We willen open werken.
Infrakit is uitgegroeid tot een centrale ontsluiter van Building Information Data. Of het nu gaat om dat ene model, die ene tekening, die specifieke foto of dat document, met Infrakit kun je heel goed vooraan in de keten alles centraliseren en voor iedereen beschikbaar maken.”

Infrakit is compatibel met alle vormen van data en accepteert werkelijk alles.

Wie eenmaal begint met digitaliseren zal snel de smaak te pakken krijgen, is onze ervaring. Tiny Nuiten beaamt dat. “Ja, digitaliseren smaakt naar meer. Het begint bij één aspect en daarna breidt het wensenpakket zich als een olievlek uit. Het mooie van Infrakit is dat het is voorbereid op deze expansie. Infrakit is je steun en toeverlaat die je bij de hand neemt, door alle facetten van het proces heen. Dat is pure bedrijfsoptimalisatie. Iedereen kan zijn info kwijt en delen met de betrokkenen.”

Ook voor projecteigenaren en opdrachtgevers

Een bijkomende, niet onbelangrijke factor is het feit dat projecteigenaren en opdrachtgevers steeds meer belangstelling krijgen voor Infrakit. “Logisch, want zo kan men over de schouder meekijken, in de wetenschap dat alles altijd real-time en actueel is. Sommige overheidsinstanties schrijven Infrakit momenteel zelfs voor in hun bestekken. Wist je dat Infrakit ideaal is om het hele aanbestedingsproces te begeleiden? Door continu met Infrakit te werken vanaf het moment van aanbesteding, kun je Infrakit ook prima in de onderhoudsfase inzetten. Dus van voorbereiding, uitvoering, oplevering tot onderhoud heb je alle gegevens mooi centraal en geactualiseerd staan.”

BIM gemakkelijk ontsluiten

Infrakit is een zogenaamde ‘single point of truth’. “Een centraal punt om realtime data te ontsluiten. Staat iets eenmaal in Infrakit? Dan wordt over de hele linie dezelfde taal gesproken. Infrakit is daarmee een ‘gateway’ in en uit BIM. Makkelijker kun je data in BIM niet benaderen”, legt Tiny Nuiten uit. “Tot slot nog een mooi voorbeeld. Recente ervaringen hebben onze klanten geleerd dat door Infrakit over de gehele linie in te zetten besparingen werden gerealiseerd tussen de 10 en 20 % van het projectbudget. Dit is geen voorspelling, maar een ervaring. Dan begrijp je hoe belangrijk Infrakit kan zijn.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details