Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Complete service en uitgebreid gamma van weeg- en veiligheidssystemen
“De combinatie van onboard weegsystemen en weegbruggen is voor onze klanten een grote meerwaarde omdat ze dan maar bij één deur moeten aankloppen, die van RDS Weighing & Safety.”

Complete service en uitgebreid gamma van weeg- en veiligheidssystemen

Omwille van een sterk uitgebreid gamma onderging RDS Electronics onlangs een naamsverandering naar RDS Weighing & Safety. Het bedrijf uit Harelbeke wil zo meer duidelijkheid scheppen voor zijn klanten en benadrukken dat het beschikt over een compleet gamma van weeg- en veiligheidssystemen voor diverse markten. Een onmisbare schakel in dat verhaal is het trouwe partnership met Topcon. “Voor een heel groot stuk van ons marktsegment doen we een beroep op de meetsystemen van Topcon”, vertelt Jurgen Gheeraert, bestuurder van RDS Weighing & Safety.

Op 13 februari 1987 kreeg RDS Electronics voet aan de grond in België als verdeler van elektronische apparatuur in de Benelux. Het breed aanbod breidde uit en bereikte zo klanten uit andere sectoren. Zowel het productgamma als de interne ondersteuning bleven steeds verder evolueren. De huidige bestuurder, Jurgen Gheeraert, nam in juni 2009 het bedrijf over en RDS Electronics groeide ondertussen uit tot een gerenommeerd bedrijf. Het gamma bleef uitbreiden, met onder andere recent nog de toevoeging van weegbruggen, wat leidde tot een naamsverandering naar RDS Weighing & Safety. 

Op 13 februari 1987 kreeg RDS Electronics voet aan de grond in België als verdeler van elektronische apparatuur in de Benelux.

Weegbruggen

Jurgen Gheeraert: “RDS Weighing & Safety is aanbieder van onboard weegsystemen, veiligheidsoplossingen, antibotssystemen, zichtoplossingen en sinds kort ook weegbruggen. En dat zowel voor verkoop als verhuur. De uitbreiding van ons gamma met weegbruggen kan gezien worden als een logische evolutie. De combinatie van onboard weegsystemen en weegbruggen is voor onze klanten een grote meerwaarde omdat ze dan maar bij één deur moeten aankloppen, die van RDS Weighing & Safety. IJking van onboard weegsystemen deden we al en ook voor weegbruggen beschikken we nu over een accreditatie. Projectmatig kunnen we dus een totaalpakket aanbieden op het vlak van weegsystemen. En dat is in de bouwsector, waar meten en weten steeds belangrijker wordt, een grote troef.”

Op 13 februari 1987 kreeg RDS Electronics voet aan de grond in België als verdeler van elektronische apparatuur in de Benelux.

Waardevolle partner

Wat de meetsystemen betreft, werkt RDS Weighing & Safety al jaren nauw samen met Topcon, gerenommeerde partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie. “RDS Weighing & Safety is een bijzonder waardevolle partner van Topcon”, aldus Bruno Van Belle, Business Manager Belux bij Topcon. “Zij fungeren als zelfstandige distributeur binnen de Benelux van de RDS-productlijn, gebaseerd op onze weegsystemen. Dit past perfect binnen de Topcon-strategie om moderne technieken te ontwikkelen en te verspreiden met behulp van een sterkte distributiepartner. En daarin blinkt RDS Weighing & Safety echt uit. Een extra meerwaarde is dat RDS Weiging & Safety ook mikt op de afval- en recyclage-industrie, een marktsegment waar Topcon veel minder actief is. Wij richten ons vooral op de verticale en horizontale bouwsector.”

Wat de meetsystemen betreft, werkt RDS Weighing & Safety al jaren nauw samen met Topcon, gerenommeerde partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie.

Langdurige klanttevredenheid

Van inspectie en onderhoud tot herstellingen en upgrades, RDS Weighing & Safety biedt een brede service aan zijn klanten. “Dit is volgens ons de basis voor een langdurige klanttevredenheid. Kwaliteit en service komen bij RDS Weighing & Safety altijd op de eerste plaats. We blijven investeren in mensen, de organisatie en de producten om zo onze visie waar te maken. Dit doen we door kwalitatieve elektronische totaaloplossingen aan te bieden in nauwe samenwerking met de eindgebruiker, volgens de vooropgestelde specificaties, tegen scherpe prijzen en met de nodige flexibiliteit. Het zoeken naar leveranciers die meegroeien is daar een belangrijk onderdeel van en Topcon past voor ons perfect in dat rijtje”, besluit Jurgen Gheeraert.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details