Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Contreat: De expert in betoncosmetica, biogasinstallaties, waterzuivering en meer!
Flexibele externe waterdichting van een cilindrische betonnen drinkwatervergaarbak.

Contreat: De expert in betoncosmetica, biogasinstallaties, waterzuivering en meer!

Het jonge en dynamische Contreat uit Tielt is aanbieder van een breed gamma aan betonoplossingen, zowel ter behandeling, bescherming als herstelling. Ze leveren eveneens hun diensten aan grote bedrijven en organisaties, en dit zowel in België als in Frankrijk en Nederland. Bij Contreat houden ze van beton! Enkele klanten? Farys, Evian/ Danone (FR), Bouygues Batiment IDF (FR), De Watergroep, Zoutman, Bio-Dynamics en vele anderen. 

Structuren zoals tunnels en bruggen zijn erg kwetsbaar voor vochtindringing doordat ze voortdurend aan de elementen worden blootgesteld. Bij Contreat gaan ze prat op het feit dat ze echte experts in het waterdicht maken van beton. Ze doen dat met Xolutec-technologie: een innovatieve en slimme manier voor de duurzame waterdichting en bescherming van betonnen structuren in extreme omstandigheden, waar een hoge chemische weerstand vereist is.

Het grondwater van Evian Les Bains wordt beschermd door de gecontroleerde bemesting te gebruiken van de omliggende velden.

De kracht van Xolutec

Ruben Strubbe, projectmanager Contreat: “Xolutec is een volledig nieuwe dimensie in duurzaamheid. Het tweecomponenten scheur-overbruggend membraan maakt de toevoer en afvoer van waterzuiveringsinstallaties, pijpleidingen voor rioleringen, biogasinstallaties en secundaire inkuipingen (opvangbekkens) naadloos waterdicht. We kunnen de coating van Xolutec toepassen op diverse ondergronden, zowel binnen als buiten, droog als nat: op horizontale en verticale ondergronden, op beton, cementgebonden mortel en stalen ondergronden en op gewapend beton tegen chemische aantasting, corrosie en carbonatatie. Vooral de snelle uitharding, ook bij lagere temperaturen, is een ontegensprekelijk voordeel.”

Mooie projecten in binnen- en buitenland

“We kregen al het vertrouwen van heel wat klanten”, gaat Kris Serry (zaakvoerder Contreat) verder. “In opdracht van Alheembouw zorgden wij voor een flexibele externe waterdichting van een cilindrische betonnen drinkwatervergaarbak met bijhorende pompkelder en dienstgebouwen te Asse, en dit over een oppervlakte van 1.310 m². Evian en Danone vroegen ons dan weer het grondwater van Evian Les Bains te beschermen door de gecontroleerde bemesting te gebruiken van de omliggende velden. Een heel mooi project!”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details